Personnel

Doçent Doktor ÖZER ŞAHİN
Doçent Doktor
Özer Şahin
@ E-mail
ozer@mu.edu.tr
Phone
0252 211 1860

Staff of

Place of Duty

Turizm Fakültesi / Yiyecek Ve İçecek İşletmeciliği Bölümü / Yiyecek Ve İçecek İşletmeciliği Abd

Regular Staff

Turizm Fakültesi / Yiyecek Ve İçecek İşletmeciliği Bölümü / Yiyecek Ve İçecek İşletmeciliği Abd

Education

Bachelor's Degree

Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Eğitimi Bölümü 1990

Master's Degree

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İİBF İşletme 2001

Doctorate

Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği 2015

Academic Publishing

(A-7)

1-) Şahin Özer, Aydın Ayşe, 2021. Kültürel, Gastronomik ve Turistik Değer: Muğla’da Arıcılık ve Özel Muğla Arıcılık Müzesi Örneği. Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
2-) Tanrısevdi Abdullah, Özoğul Gamze, Güçlütürk Baran Günseli, Şahin Özer, 2021. Examining Traditional WOM Intention in the C ontext of Theory of Planned Behavior: A Case of Turkish Mountaineers. ASBİ Abant Sosyal Bilimler Dergisi
3-) Paça Harun, Şahin Özer, 2021. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kurumsal İtibarın Müşteri Sadakatine Etkisi: İzmir Örneği. Journal of Tourism and Gastronomy Studies
4-) Aydın Ayşe, Şahin Özer, 2018. TARİHİ YAPILARIN YENİDEN İŞLEVLENDİRİLMESİ:ISPARTA AYA İSHOTYA (YORGİ) KİLİSESİ’NİNGÜL MÜZESİ’NE DÖNÜŞÜMÜ. TÜBA-KED Türkiye Bilimler Akademisi Kültür Envanteri Dergisi
5-) Şahin Özer, 2018. Happiness Management in Micro, Small and Medium Sized Food and Beverage Enterprises (SMFBEs): Menteşe/Muğla Case. Journal of Business Research - Turk
6-) Şahin Özer, Aydın Ayşe, 2017. A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case . Journal of Tourism and Gastronomy Studies
7-) Şahin Özer, 2017. Muğla Karabaşının (Lavandula Stoechas L.) Yiyecek ve İçecek Olarak Değerlendirilmesine Yönelik Bir Öneri (A Suggestion for evaluating of Muğla Karabaşı [Lavandula Stoechas L.] as Food and Beverage). Journal of Tourism and Gastronomy Studies

(A-8) Articles published in Refereed National Journals

1-) Tandoğan, V.U., Şahin, Ö., 2014. Yiyecek - İçecek İşletmelerinde Standart Reçetelerin ve Hedef Maliyetlemenin Stratejik Kararlarda Kullanılmasına Yönelik Bir Uygulama. Niğde Üniversitesi İİBF Dergisi
2-) Örücü, E., Şahin, Ö., 2001. Otel İşletmelerinde İnsan Kaynaklarına Yönelik Uygulamalar. İktisat İşletme Finans Dergisi

(B-1) Papers verbally presented or published in scientific and art meetings like international conferences, symposiums, panels, and workshops

1-) Tufan Erman, Şahin Özer, 2023. Yapay Zekâ Kullanımı ile Kültür Turisti olarak C Kuşağının Değerlendirilmesi: ChatGPT ile Sohbet Teorisine Dayalı Bir Görüşme.. V. Internatıonal Tourism and Cultural Heritage Congress
2-) Şahin Özer, 2018. Lisans Tamamlama Eğitimine Devam Eden Turizm Fakültesi Öğrencilerine Yönelik Bir Araştırma. VII. International Vocational Schools Symposium
3-) Şahin Özer, Özdoğan Osman Nuri, 2015. Yetenek Yönetimi ve Yenilik Performansı İlişkisi Bodrum Örneği. I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends and Indicators (EITOC)
4-) Kılıç Burhan, Şahin Özer, Kurnaz Alper, Bekar Aydan, 2011. Destinasyon İmajı Oluşturmada Güdüleyici Bir Etken Olarak Gastro Turizm ve Kaz Dağları Yenilebilir Çiçeklerinin Kullanımı. International Symposium on Kaz Mountain and Edremit-Environmental Change in Mediterranean Region

(B-2)

1-) Şahin Özer, 2018. AŞIRI TURİZMİN (TURİZMDE TAŞIMA KAPASİTESİ AŞIMI) KÜLTÜR VE MİRASA ETKİLERİ KONUSUNDA BİR İNCELEME. IV. ULUSLARARASI KÜLTÜR VE MEDENİYET KONGRESİ

(B-4) Papers verbally presented or published in scientific and art meetings like national conferences, symposiums, panels, and workshops

1-) Tufan Erman, Şahin Özer, 2022. DİJİTAL DÖNÜŞÜM BAĞLAMINDA GASTRONOMİ VE PAZARLAMA: C KUŞAĞI. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ulusal Disiplinlerarası Öğrenci Kongresi
2-) Şahin Özer, Aydın Ayşe, 2019. Özel Muğla Arıcılık Müzesi’nin Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi. 20. Ulusal Turizm Kongresi
3-) Bekar, A., Kılıç, B., Şahin, Ö., 2011. Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri. 12. Ulusal Turizm Kongresi
4-) Şahin, Ö., Kılıç, B., 2009. Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yenilebilir Çiçekler. 3. Ulusal Gastronomi Sempozyumu ve Sanatsal Etkinlikler
5-) Şahin Özer, Okumuş Fevzi, 2002. Meb Yök Meslek Yüksekokulları Program Geliştirme Projesi Çerçevesinde Turizm İle İlgili Otel İşletmeciliği ve Seyahat İşletmeciliği Programlarının Uygulanmasında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri. T.C. Turizm Bakanlığı, Turizm Eğitimi Konferans-Workshop

(C-2) Books published by publishing houses nationally renowned in the relevant field

1-) Şahin Özer, 2017. Peçete Katlama Sanatı - Örtüler ve Peçeteler - Yiyecek İçecek Servisinde Kullanılan Kumaş ve Kağıt Malzemeler/. Yayın Evi: Cinius Yayınları Editör Adı: Özer Şahin
2-) Şahin Özer, 2017. Yetenek Yönetimi, Konaklama İşletmelerinin Yenilik Performansına Yönelik Bir Araştırma/. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Özer Şahin

(C-3) Book Chapters published by publishing houses internationally renowned in the relevant field

1-) Şahin Özer, 2022. Turizmde Kariyer Alternatifleri/Yiyecek İçecek İşletmeciliği. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Ali Türker, Kağan Çağrı Karaca
2-) Şahin Özer, 2020. Otel İşletmelerinin Yönetimi - Operasyonel Süreç ve Yönetim Uygulamaları/Otel İşletmelerinde Güvenlik. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Tuğba Pala ve Mustafa Tepeci
3-) Şahin Özer, 2020. Uluslararası Otel İşletmeleri ve Yönetimi/Uluslararası Otel İşletmelerinde Kariyer ve Yetenek Yönetimi. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Özdoğan, O. N.

(C-4) Book Chapters published by publishing houses nationally renowned in the relevant field

1-) Aydın Ayşe, Şahin Özer, 2022. Türkiye Turizm Ansiklopedisi, Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler: Aya İshotya (Yorgi) Kilisesi (Ansiklopedi Maddesi). Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Kozak Nazmi, Kozak Metin
2-) Şahin Özer, 2022. Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler/Yenilebilir Çiçekler (Ansiklopedi Maddesi). Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Kozak Nazmi, Kozak Metin
3-) Şahin Özer, 2022. Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler/Bistro (Ansiklopedi Maddesi). Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Kozak Nazmi, Kozak Metin
4-) Şahin Özer, 2022. Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler/Gıda Teknolojisi (Ansiklopedi Maddesi). Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Kozak Nazmi, Kozak Metin
5-) Şahin, Ö., 2016. Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Uygulamaları; Bölüm: Yetenek Yönetimi. Yayın Evi: Beta Editör Adı: Doç. Dr. Nilifer Şahin Perçin, Doç. Dr. Berrin Güzel ve Doç. Dr. Şule Aydın Tükeltürk
6-) Şahin Özer, Kılıç Burhan, 2016. Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler Kavramlar Yaklaşımlar Başarı Hikayeleri/Yenilebilir Çiçekler. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Osman Nuri Özdoğan
7-) Şahin Özer, 2015. Bilimsel Araştırma Yöntemleri Kavramlar Analizler Araştırmalar/Anlatıbilim ve Turizm. Yayın Evi: Seçkin Yayıncılık Editör Adı: Atila Yüksel, Akan Yanık, Reyhan A. Ayazlar
8-) Arslan Ayazlar Reyhan, Şahin Özer, 2015. Bilimsel Araştırma Yöntemleri Kavramlar Analizler Araştırmalar/Araştırmalarda Etik ve Yanıltma. Yayın Evi: Seçkin Yayıncılık Editör Adı: Atila Yüksel, Akan Yanık, Reyhan A. Ayazlar
9-) Şahin, Ö., Kılıç, B., 2014. Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler-Kavramlar, Yaklaşımlar, Başarı Hikayeleri; Bölüm: Yenilebilir Çiçekler. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Osman Nuri Özdoğan

(D-12) Referee in other refereed science, art and vocational journals

1-) Journal of Travel and Tourism Research. 2024. Hakemlik Sayısı: 1
2-) Business & Management Studies: An International Journal. 2023. Hakemlik Sayısı: 1
3-) Business & Management Studies: An International Journal. 2023. Hakemlik Sayısı: 1
4-) Kent Akademisi . 2023. Hakemlik Sayısı: 1
5-) Tu¨rk Turizm Aras¸tırmaları Dergisi. 2023. Hakemlik Sayısı: 1
6-) Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
7-) Aydın Gastronomy. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
8-) GSI Journals Serie A: Advancements in Tourism Recreation and Sports Sciences. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
9-) Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
10-) Journal of Travel and Tourism Research . 2022. Hakemlik Sayısı: 1
11-) International Journal of Contemporary Tourism Research. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
12-) TÜRK TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ. 2021. Hakemlik Sayısı: 1
13-) TÜRK TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ. 2020. Hakemlik Sayısı: 1
14-) 4. ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ. 2019. Hakemlik Sayısı: 1

(E-1)

1-) Examining Traditional WOM Intention in the C ontext of Theory of Planned Behavior: A Case of Turkish Mountaineers - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
2-) Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2010 Atıf Sayısı: 1

(E-2)

1-) TARİHİ YAPILARIN YENİDEN İŞLEVLENDİRİLMESİ:ISPARTA AYA İSHOTYA (YORGİ) KİLİSESİ’NİNGÜL MÜZESİ’NE DÖNÜŞÜMÜ - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
2-) Otel İşletmelerinde İnsan Kaynaklarına Yönelik Uygulamalar - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
3-) Happiness Management in Micro, Small and Medium Sized Food and Beverage Enterprises (SMFBEs): Menteşe/Muğla Case - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
4-) A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
5-) Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
6-) A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
7-) TARİHİ YAPILARIN YENİDEN İŞLEVLENDİRİLMESİ:ISPARTA AYA İSHOTYA (YORGİ) KİLİSESİ’NİNGÜL MÜZESİ’NE DÖNÜŞÜMÜ - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
8-) Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri - Atıf Yılı: 2014 Atıf Sayısı: 1

(E-3)

1-) Kültürel, Gastronomik ve Turistik Değer: Muğla’da Arıcılık ve Özel Muğla Arıcılık Müzesi Örneği - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
2-) Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı: 2
3-) Meb Yök Meslek Yüksekokulları Program Geliştirme Projesi Çerçevesinde Turizm İle İlgili Otel İşletmeciliği ve Seyahat İşletmeciliği Programlarının Uygulanmasında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri - Atıf Yılı: 2013 Atıf Sayısı: 1

(E-4)

1-) A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) Yiyecek - İçecek İşletmelerinde Standart Reçetelerin ve Hedef Maliyetlemenin Stratejik Kararlarda Kullanılmasına Yönelik Bir Uygulama - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Kültürel, Gastronomik ve Turistik Değer: Muğla’da Arıcılık ve Özel Muğla Arıcılık Müzesi Örneği - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 4
4-) TARİHİ YAPILARIN YENİDEN İŞLEVLENDİRİLMESİ:ISPARTA AYA İSHOTYA (YORGİ) KİLİSESİ’NİNGÜL MÜZESİ’NE DÖNÜŞÜMÜ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
5-) TARİHİ YAPILARIN YENİDEN İŞLEVLENDİRİLMESİ:ISPARTA AYA İSHOTYA (YORGİ) KİLİSESİ’NİNGÜL MÜZESİ’NE DÖNÜŞÜMÜ - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 3
6-) Muğla Karabaşının (Lavandula Stoechas L.) Yiyecek ve İçecek Olarak Değerlendirilmesine Yönelik Bir Öneri (A Suggestion for evaluating of Muğla Karabaşı [Lavandula Stoechas L.] as Food and Beverage) - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
7-) A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
8-) TARİHİ YAPILARIN YENİDEN İŞLEVLENDİRİLMESİ:ISPARTA AYA İSHOTYA (YORGİ) KİLİSESİ’NİNGÜL MÜZESİ’NE DÖNÜŞÜMÜ - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 3
9-) Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
10-) Yetenek Yönetimi, Konaklama İşletmelerinin Yenilik Performansına Yönelik Bir Araştırma/ - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
11-) Özel Muğla Arıcılık Müzesi’nin Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
12-) A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 3
13-) Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
14-) Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 2
15-) Muğla Karabaşının (Lavandula Stoechas L.) Yiyecek ve İçecek Olarak Değerlendirilmesine Yönelik Bir Öneri (A Suggestion for evaluating of Muğla Karabaşı [Lavandula Stoechas L.] as Food and Beverage) - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
16-) Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
17-) Yetenek Yönetimi, Konaklama İşletmelerinin Yenilik Performansına Yönelik Bir Araştırma/ - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
18-) Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
19-) Meb Yök Meslek Yüksekokulları Program Geliştirme Projesi Çerçevesinde Turizm İle İlgili Otel İşletmeciliği ve Seyahat İşletmeciliği Programlarının Uygulanmasında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 1

(E-5)

1-) A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 2
2-) Yiyecek - İçecek İşletmelerinde Standart Reçetelerin ve Hedef Maliyetlemenin Stratejik Kararlarda Kullanılmasına Yönelik Bir Uygulama - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
3-) Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kurumsal İtibarın Müşteri Sadakatine Etkisi: İzmir Örneği - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
4-) Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
5-) Kültürel, Gastronomik ve Turistik Değer: Muğla’da Arıcılık ve Özel Muğla Arıcılık Müzesi Örneği - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
6-) TARİHİ YAPILARIN YENİDEN İŞLEVLENDİRİLMESİ:ISPARTA AYA İSHOTYA (YORGİ) KİLİSESİ’NİNGÜL MÜZESİ’NE DÖNÜŞÜMÜ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
7-) Kültürel, Gastronomik ve Turistik Değer: Muğla’da Arıcılık ve Özel Muğla Arıcılık Müzesi Örneği - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
8-) TARİHİ YAPILARIN YENİDEN İŞLEVLENDİRİLMESİ:ISPARTA AYA İSHOTYA (YORGİ) KİLİSESİ’NİNGÜL MÜZESİ’NE DÖNÜŞÜMÜ - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
9-) Yiyecek - İçecek İşletmelerinde Standart Reçetelerin ve Hedef Maliyetlemenin Stratejik Kararlarda Kullanılmasına Yönelik Bir Uygulama - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
10-) Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
11-) Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
12-) Yetenek Yönetimi, Konaklama İşletmelerinin Yenilik Performansına Yönelik Bir Araştırma/ - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
13-) A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
14-) TARİHİ YAPILARIN YENİDEN İŞLEVLENDİRİLMESİ:ISPARTA AYA İSHOTYA (YORGİ) KİLİSESİ’NİNGÜL MÜZESİ’NE DÖNÜŞÜMÜ - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
15-) Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
16-) Bilimsel Araştırma Yöntemleri Kavramlar Analizler Araştırmalar/Anlatıbilim ve Turizm - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
17-) TARİHİ YAPILARIN YENİDEN İŞLEVLENDİRİLMESİ:ISPARTA AYA İSHOTYA (YORGİ) KİLİSESİ’NİNGÜL MÜZESİ’NE DÖNÜŞÜMÜ - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
18-) AŞIRI TURİZMİN (TURİZMDE TAŞIMA KAPASİTESİ AŞIMI) KÜLTÜR VE MİRASA ETKİLERİ KONUSUNDA BİR İNCELEME - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 2
19-) Yetenek Yönetimi, Konaklama İşletmelerinin Yenilik Performansına Yönelik Bir Araştırma/ - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
20-) Muğla Karabaşının (Lavandula Stoechas L.) Yiyecek ve İçecek Olarak Değerlendirilmesine Yönelik Bir Öneri (A Suggestion for evaluating of Muğla Karabaşı [Lavandula Stoechas L.] as Food and Beverage) - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
21-) Otel İşletmelerinde İnsan Kaynaklarına Yönelik Uygulamalar - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
22-) Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
23-) Yiyecek - İçecek İşletmelerinde Standart Reçetelerin ve Hedef Maliyetlemenin Stratejik Kararlarda Kullanılmasına Yönelik Bir Uygulama - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
24-) Happiness Management in Micro, Small and Medium Sized Food and Beverage Enterprises (SMFBEs): Menteşe/Muğla Case - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
25-) Yiyecek - İçecek İşletmelerinde Standart Reçetelerin ve Hedef Maliyetlemenin Stratejik Kararlarda Kullanılmasına Yönelik Bir Uygulama - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
26-) Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 1
27-) Meb Yök Meslek Yüksekokulları Program Geliştirme Projesi Çerçevesinde Turizm İle İlgili Otel İşletmeciliği ve Seyahat İşletmeciliği Programlarının Uygulanmasında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı: 1
28-) Meb Yök Meslek Yüksekokulları Program Geliştirme Projesi Çerçevesinde Turizm İle İlgili Otel İşletmeciliği ve Seyahat İşletmeciliği Programlarının Uygulanmasında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri - Atıf Yılı: 2005 Atıf Sayısı: 1

(E-6)

1-) Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler-Kavramlar, Yaklaşımlar, Başarı Hikayeleri; Bölüm: Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 5
4-) Muğla Karabaşının (Lavandula Stoechas L.) Yiyecek ve İçecek Olarak Değerlendirilmesine Yönelik Bir Öneri (A Suggestion for evaluating of Muğla Karabaşı [Lavandula Stoechas L.] as Food and Beverage) - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
5-) Kültürel, Gastronomik ve Turistik Değer: Muğla’da Arıcılık ve Özel Muğla Arıcılık Müzesi Örneği - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 4
6-) TARİHİ YAPILARIN YENİDEN İŞLEVLENDİRİLMESİ:ISPARTA AYA İSHOTYA (YORGİ) KİLİSESİ’NİNGÜL MÜZESİ’NE DÖNÜŞÜMÜ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
7-) Kültürel, Gastronomik ve Turistik Değer: Muğla’da Arıcılık ve Özel Muğla Arıcılık Müzesi Örneği - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
8-) TARİHİ YAPILARIN YENİDEN İŞLEVLENDİRİLMESİ:ISPARTA AYA İSHOTYA (YORGİ) KİLİSESİ’NİNGÜL MÜZESİ’NE DÖNÜŞÜMÜ - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
9-) Muğla Karabaşının (Lavandula Stoechas L.) Yiyecek ve İçecek Olarak Değerlendirilmesine Yönelik Bir Öneri (A Suggestion for evaluating of Muğla Karabaşı [Lavandula Stoechas L.] as Food and Beverage) - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
10-) Yiyecek - İçecek İşletmelerinde Standart Reçetelerin ve Hedef Maliyetlemenin Stratejik Kararlarda Kullanılmasına Yönelik Bir Uygulama - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
11-) A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
12-) Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
13-) Bilimsel Araştırma Yöntemleri Kavramlar Analizler Araştırmalar/Anlatıbilim ve Turizm - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
14-) Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler-Kavramlar, Yaklaşımlar, Başarı Hikayeleri; Bölüm: Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
15-) A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
16-) AŞIRI TURİZMİN (TURİZMDE TAŞIMA KAPASİTESİ AŞIMI) KÜLTÜR VE MİRASA ETKİLERİ KONUSUNDA BİR İNCELEME - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
17-) Muğla Karabaşının (Lavandula Stoechas L.) Yiyecek ve İçecek Olarak Değerlendirilmesine Yönelik Bir Öneri (A Suggestion for evaluating of Muğla Karabaşı [Lavandula Stoechas L.] as Food and Beverage) - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 2
18-) AŞIRI TURİZMİN (TURİZMDE TAŞIMA KAPASİTESİ AŞIMI) KÜLTÜR VE MİRASA ETKİLERİ KONUSUNDA BİR İNCELEME - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
19-) Yetenek Yönetimi, Konaklama İşletmelerinin Yenilik Performansına Yönelik Bir Araştırma/ - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
20-) Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 2
21-) Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler-Kavramlar, Yaklaşımlar, Başarı Hikayeleri; Bölüm: Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 2
22-) Yiyecek - İçecek İşletmelerinde Standart Reçetelerin ve Hedef Maliyetlemenin Stratejik Kararlarda Kullanılmasına Yönelik Bir Uygulama - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 1
23-) Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 1

(E-7)

1-) Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri - Atıf Yılı: 2024 Atıf Sayısı: 1
2-) Muğla Karabaşının (Lavandula Stoechas L.) Yiyecek ve İçecek Olarak Değerlendirilmesine Yönelik Bir Öneri (A Suggestion for evaluating of Muğla Karabaşı [Lavandula Stoechas L.] as Food and Beverage) - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Kültürel, Gastronomik ve Turistik Değer: Muğla’da Arıcılık ve Özel Muğla Arıcılık Müzesi Örneği - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
4-) A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 5
5-) Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
6-) Kültürel, Gastronomik ve Turistik Değer: Muğla’da Arıcılık ve Özel Muğla Arıcılık Müzesi Örneği - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
7-) Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
8-) Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Uygulamaları; Bölüm: Yetenek Yönetimi - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
9-) Yiyecek - İçecek İşletmelerinde Standart Reçetelerin ve Hedef Maliyetlemenin Stratejik Kararlarda Kullanılmasına Yönelik Bir Uygulama - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
10-) Muğla Karabaşının (Lavandula Stoechas L.) Yiyecek ve İçecek Olarak Değerlendirilmesine Yönelik Bir Öneri (A Suggestion for evaluating of Muğla Karabaşı [Lavandula Stoechas L.] as Food and Beverage) - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
11-) Otel İşletmelerinde İnsan Kaynaklarına Yönelik Uygulamalar - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
12-) A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
13-) Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
14-) Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler-Kavramlar, Yaklaşımlar, Başarı Hikayeleri; Bölüm: Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 4
15-) A Cultural, Gastronomic, and Touristic Asset: The Kuşadası Oleatrium Olive and Olive Oil History Museum Case - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
16-) Yiyecek - İçecek İşletmelerinde Standart Reçetelerin ve Hedef Maliyetlemenin Stratejik Kararlarda Kullanılmasına Yönelik Bir Uygulama - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 2
17-) Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
18-) Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Uygulamaları; Bölüm: Yetenek Yönetimi - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
19-) Gastro Turizm ve Turistik Tüketicilerin Gastro Turizme Yönelik Görüşleri - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 4
20-) Yiyecek - İçecek İşletmelerinde Standart Reçetelerin ve Hedef Maliyetlemenin Stratejik Kararlarda Kullanılmasına Yönelik Bir Uygulama - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 1
21-) Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 1
22-) Meb Yök Meslek Yüksekokulları Program Geliştirme Projesi Çerçevesinde Turizm İle İlgili Otel İşletmeciliği ve Seyahat İşletmeciliği Programlarının Uygulanmasında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 1
23-) Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler-Kavramlar, Yaklaşımlar, Başarı Hikayeleri; Bölüm: Yenilebilir Çiçekler - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 2
24-) Meb Yök Meslek Yüksekokulları Program Geliştirme Projesi Çerçevesinde Turizm İle İlgili Otel İşletmeciliği ve Seyahat İşletmeciliği Programlarının Uygulanmasında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı: 1
25-) Meb Yök Meslek Yüksekokulları Program Geliştirme Projesi Çerçevesinde Turizm İle İlgili Otel İşletmeciliği ve Seyahat İşletmeciliği Programlarının Uygulanmasında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri - Atıf Yılı: 2008 Atıf Sayısı: 1

(F-2) Administered graduate dissertations

1-) Tez Adı: Restoran İşletmelerinde Oluşan Gıda Atıklarının Belirlenmesi: Muğla Menteşe Örneği. Konu: Yiyecek İçecek. BURAK-ÇİMRİN. 2023
2-) Tez Adı: Koronavirüs Salgın Krizinin Restoran İşletmeleri Üzerindeki Etkilerine ve Yöneticilerin Kriz Sonrası Beklentilerine Yönelik Marmaris'te Bir Araştırma. Konu: Restoran işletmelerinde Koronavirüs krizi. AYDIN-BİLGEN. 2021
3-) Tez Adı: Turistlerin Mensup Oldukları Dini İnançların Yiyecek-İçecek Hizmet Beklentileri Üzerindeki Etkilerine Yönelik Bodrum'da Bir Araştırma. Konu: Yiyecek İçecek İşletmeciliği. BUĞRA MERT-AKSU. 2020
4-) Tez Adı: Gastronomi kültürünün turizmdeki yeri: Serik ilçesini ziyaret eden turistler üzerine bir araştırma. Konu: Gastronomi Turizmi. RAFIGA-BABAZADE. 2020
5-) Tez Adı: Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kurumsal İtibarın Müşteri Sadakatine Etkisi: İzmir Örneği. Konu: Yiyecek İçecek İşletmeciliği. HARUN-PAÇA. 2019

(F-3)

1-) Tez Adı: Şehir Hastanelerinin Sağlık Turizmi Açısından Karşılaştırılması. Konu: Şehir Hastanelerinin Sağlık Turizmi Açısından Karşılaştırılması ve sonuçları. OKAN-BATMAZ. 2023
2-) Tez Adı: Obezite Tedavisi Yazlık Destinasyonların Potansiyeli: Didim Örneği. Konu: Obezite Tedavisi Yazlık Destinasyonların Potansiyeli: Didim Örneğinin araştırılması. EBRU-GÖKDEMİR. 2023
3-) Tez Adı: Hasankeyf Turizm Gelişim Sorunlarının Turist Vatandaşlık Davranışı ve Elektronik Ağızdan Ağıza (EWom) Üzerine Etkis. Konu: Hasankeyf Turizm Gelişim Sorunlarının Turist Vatandaşlık Davranışı ve Elektronik Ağızdan Ağıza (EWom) Üzerine Etkis. LEYLA-GÜNEŞ. 2023
4-) Tez Adı: Otel çalışanlarının finansal okuryazarlık düzeylerinin kültürlerarası karşılaştırması . Konu: Otel çalışanlarının finansal okuryazarlık düzeylerinin kültürlerarası karşılaştırması . GÖKNİL -DALCI. 2021
5-) Tez Adı: Gastronomi turizminde yerel ürünlerin yeri: Aydın ili gastronomisinde otlu yemekler üzerine bir araştırma. Konu: Gastronomi turizminde yerel ürünlerin yeri: Aydın ili gastronomisinde otlu yemekler üzerine bir araştırma. MELİHA YAREN-DOĞAN. 2021
6-) Tez Adı: Gastronomik Deneyimsel Degˆer, Destinasyon I·majı ve Davranıs¸sal Niyet I·lis¸kisi: UNESCO Gastronomi S¸ehirlerinde Bir Aras¸tırma. Konu: Gastronomik Deneyimsel Degˆer, Destinasyon I·majı ve Davranıs¸sal Niyet I·lis¸kisi: UNESCO Gastronomi S¸ehirlerinde Bir Aras¸tırma. HACI AHMET-ÇAKIR. 2020
7-) Tez Adı: Etnik Restoranlarda Hizmet Kalitesi Olçumu (Varsova Ornegı) . Konu: Varşova örneği üzerinden etnik restoranlarda hizmet kalitesinin ölçülmesi. ALTUG-SEVİM. 2019
8-) Tez Adı: Bir Hedef Pazar Seçeneği Olarak Yerleşik Yabancıların Dental Turizm Kapsamındaki Potansiyeli Kuşadası IDC örneği. Konu: Hedef Pazar Seçeneği Olarak Yerleşik Yabancıların Dental Turizm Kapsamındaki Potansiyelinin Kuşadası IDC örneği üzerinden incelenmesi. CEYDA-IŞIK. 2019
9-) Tez Adı: Yı·yecek I·çecek Endüstrı·sinde Satıs¸ Arttırma Çabaları Kapsamında Çevrı·mı·çı· Paket Servı·s Portallarının Kullanımı . Konu: Yı·yecek I·çecek Endüstrı·sinde Satıs¸ Arttırma Çabaları Kapsamında Çevrı·mı·çı· Paket Servı·s Portallarının Kullanımının irdelenmesi. MİRAY-KILIÇALP. 2019
10-) Tez Adı: Otel çalışanlarında kurumsal sosyal sorumluluk ve kalite algısı ilişkisi. Konu: Otel çalışanlarında kurumsal sosyal sorumluluk ve kalite algısı . YEŞİM GÜL-OZDOGAN. 2018

(Ğ-2) National scientific awards in related field

1-) Kurum Adı: . Altın Kalem Ödülleri. 2018

(I-6)

1-) 17. Ulusal Turizm Kongresi, 20-23 Ekim 2016 Bodrum. Türkiye. . 2016
2-) "Fethiye Nasıl Marka Olur?" Fethiye Sanayi ve Ticaret Odası, 7-8 Mayıs 2010, Fethiye-Muğla.. Türkiye. Türkiye. 2010
3-) Muğla Üniversitesi, Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı, Aegean Dream Resort Oteli, 23-26 Nisan 2009 Turgutreis-Bodrum.. Nisan. Türkiye. 2009
4-) “1. Ulusal Gastronomi Sempozyumu ve Sanatsal Etkinlikler” Akdeniz Üniversitesi, Alanya İşletme Fakültesi. Dedeman Hotel-Antalya. . 2007

(I-8)

1-) Anadolu Üniversitesi Türk Mutfağında Kahvaltı Semineri. Türkiye. . 2009
2-) “Turizm Söyleşileri” Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından düzenlenen panel. 20.04.2006, Muğla Üniversitesi.. Türkiye. . 2006
3-) “Servis Personeli ve Kişisel Hijyen” ORGEF'2005, Yiyecek - İçecek, Gastronomi Ekipmanları Fuarı, 24 Mart 2005, Marmaris-Muğla.. Türkiye. . 2005

Courses

TUİ 5509 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

Gastronomi Ve Turizm

YİŞ4501 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Yeni Trendler

TUİ 5509 2023-2024 Bahar

Gastronomi Ve Turizm

TUİ 6526 2023-2024 Bahar

Gastronomi Tarihi

YİŞ3508 2023-2024 Bahar

Uluslararası Mutfaklar

YİŞ4512 2023-2024 Bahar

Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Müşteri ve İş Güvenliği

TUİ 5509 2023-2024 Güz

Gastronomi Ve Turizm

YİŞ 2501 2023-2024 Güz

Yiyecek-İçecek Servisi I

YİŞ2909 2023-2024 Güz

Bar Uygulamaları ve Yönetimi

YİŞ4501 2023-2024 Güz

Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Yeni Trendler

TUİ 6526 2022-2023 Bahar

Gastronomi Tarihi

YİŞ3508 2022-2023 Bahar

Uluslararası Mutfaklar

YİŞ3902 2022-2023 Bahar

Uluslararası Mutfaklar

YİŞ4512 2022-2023 Bahar

Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Müşteri ve İş Güvenliği

GMS2005 2022-2023 Güz

Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü

TUİ 5509 2022-2023 Güz

Gastronomi Ve Turizm

YİŞ 2501 2022-2023 Güz

Yiyecek-İçecek Servisi I

YİŞ4501 2022-2023 Güz

Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Yeni Trendler