2019-2020 Akademik Yılı Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Başvuruları

Son Güncelleme Tarihi : 25.02.2019 15:05:36

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı için Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı için Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı başvuruları başlamıştır.

Yükseköğretim Kurulu'nun, yükseköğretim sisteminde her alanda niteliğin arttırılmasına ve uluslararasılaşmaya yönelik başlatılan çalışmaların  bir parçası olarak, belirlenen alanlarda " Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı" kapsamında, öğrenci ve öğretim elemanı değişim hareketliliği gerçekleştirilmektedir. 2019-2020 Akademik Yılı için Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı başvuruları başlamış olup, Üniversitemiz öğretim elemanları proje başvurularını YÖKSİS üzerinden kendi şifreleri ile 12 Nisan 2019 tarihine kadar yapabileceklerdir.

* Proje önerisi başvuruları Koordinatörlüğümüz tarafından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na üst yazı ile iletilecektir.

* Proje ortağı olacak üniversite ile Mevlana Değişim Programı kapsamında anlaşmamız olması gerekmektedir.

* Proje ekibinde lisansüstü öğrenci olup aynı zamanda öğretim elemanı kadrosunda görev yapıyor olanlar, projede öğrenci olarak yer alabilirler.

* Proje ekibinde en az bir öğrenci değişimi olması gerekmektedir.

* Proje yürütücüsü olarak sisteme giriş yapan öğretim elemanlarının (araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, uzman, okutman vb.) en az “Doktora” derecesine sahip olmaları gerekmektedir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na ait duyuruya aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında Proje Başvurusu yapmak isteyen öğretim elemanlarının 12 Nisan 2019 tarihi mesai bitimine kadar https://yoksis.yok.gov.tr adresinden başvuru yapması; sistem üzerinden girişleri eksiksiz yapılan başvuru form çıktılarını alması ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü'ne teslim etmesi gerekmektedir. Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü'ne iletilmeyen proje başvuruları işleme alınmayacaktır.

Proje yapılabilecek alan bilgileri için tıklayınız

Örnek Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Proje Önerisi Başvuru Formu için tıklayınız.

Proje Rehberi

Öğrenci Burs Miktarları