Duyuru

Cibuti Sağlık Bakanı Djama Elmi Okieh'den YÖK'e Ziyaret

Son Güncelleme Tarihi : 17.03.2017 13:48:39

CİBUTİ SAĞLIK BAKANI DJAMA ELMİ OKİEH'DEN YÖK'E ZİYARET

 

16 Mart 2017/ Ankara

 

 

Resmi ziyaretler için ülkemizde bulunan Cibuti Sağlık Bakanı Sayın Djama Elmi Okieh ve beraberindeki heyet, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığını ziyaret etti.

 

 

 

 

Ziyarette YÖK Başkan Vekilleri Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, Prof. Dr. Hasan Mandal ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er'in yanı sıra T.C Sağlık Bakanlığı ve YÖK görevlileri de hazır bulundu.

 

 

 

 

Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda iki dost ülke arasında yükseköğretimde sağlık eğitimi ve özellikle tıpta uzmanlık ve lisansüstü eğitim alanındaki mevcut ilişkilerin daha da artırılmasına yönelik atılacak adımlar ele alındı.

 

Cibuti Sağlık Bakanı Okieh , T.C Yükseköğretim Kurulu Başkanlığını ziyaret etmekten dolayı memnuniyetini dile getirerek YÖK'ten bilhassa Cibuti'li hekimlerin lisansüstü eğitimlerini Türkiye'deki üniversitelerde yapmaları konusundaki taleplerini iletti.

 

 

 

 

Toplantıda konuşan YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, Cibuti Sağlık Bakanının taleplerine ilişkin olarak ihtiyaç duyulan alanlardaki lisansüstü eğitimler konusunda iki ülke arasında önceki yıl imzalanan mutabakat zaptı çerçevesinde YÖK olarak gerekli desteğin sağlanacağını belirtti.

 

Toplantı sonucunda iki ülke arasında belirlenecek alanlardaki lisansüstü eğitimlerin bu yıl içinde başlatılması konusunda mutabakata varıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yayınlayan : basin.mu.edu.tr Tarih : 16.03.2017 00:00
Okunma Sayısı : 1109