Duyuru

Irak Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı'ndan YÖK Başkanı'na Ziyaret

Son Güncelleme Tarihi : 09.01.2017 15:31:35

IRAK YÜKSEKÖĞRETİM VE BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR BAKANI'NDAN YÖK BAŞKANI'NA ZİYARET

 

4 Ocak 2017 / Ankara

 

 

Irak Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı Abdulrezzak Abdulcelil El İsa, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın daveti üzerine geldiği Türkiye'de YÖK'e ziyaret gerçekleştirdi.

 

 

 

 

YÖK Başkanı Saraç ve YÖK Yürütme Kurulu Üyelerinin katıldığı toplantıda Bakan İsa'ya Irak'ın Türkiye büyükelçisi Dr. Hisham Al Alawı ile Irak Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı genel müdürlerinden Salah Hadi Saleh Alhashem eşlik etti.

 

YÖK Başkanı Saraç görüşmede, Iraklı bakanın ziyaretinin iki ülke arasındaki işbirliğini daha ileri boyuta çıkaracağını ifade etti.

 

 

 

 

Her iki ülkenin ortak değerlere, ortak kültüre ve milletlere sahip olduğunu dile getiren Saraç, "Hatta tarihi bir boyutuna baktığımızda yükseköğretim alanında bu bölge müşterekliklere sahne olmuştur." dedi.

 

Pek çok alanda "Bağdat ekolü" tabirinin bulunduğuna işaret eden Saraç, "Fakat bu müşterekliklere baktığımızda hâlihazırdaki ilişkileri daha ileriye götürmek için ne yapabiliriz sorusu öne çıkıyor. Ülkeler arasındaki en sağlam işbirlikleri eğitimle tesis ediliyor." değerlendirmesini yaptı.

 

 

 

 

Saraç, Iraklı bakanın ziyaretinde iki ülke arasındaki eğitim işbirliklerini ve imzalanması planlanan mutabakat zaptını görüşme fırsatını da bulacaklarının altını çizdi.

 

YÖK Başkanı'nın davetlisi olarak geldiği Türkiye'de ilk olarak YÖK'ü ziyaret eden Irak Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanı Abdulrezzak Abdulcelil El İsa, Türkiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasında tarihi bağların ve aile bağlarının bulunduğuna işaret etti.

 

 

 

 

Bakan El İsa, çok sayıda Türk üniversitesinin Irak'taki üniversitelerle yaptığı işbirliğinin yeni ufuklar açarak devam ettiğini bildirdi.

 

Özellikle 2003'ten sonra Türkiye'nin Irak'ın yükseköğretime yaptığı katkıdan dolayı teşekkür eden El İsa, "Çok sayıda Türk üniversitesi Irak'taki üniversitelerle işbirliği yapmaktadır ve bu işbirliği yeni ufuklar açarak devam etmektedir. Özellikle öğrenci değişimi ve akademisyenlerin yetiştirilmesi noktasında Türkiye'nin desteğini görmekten müteşekkiriz." diye konuştu.

 

 

 

 

Büyükelçi Al Alawı da Başbakan Binali Yıldırım'ın Irak'a yapacağı ziyareti hatırlatarak, bu ziyaret sırasında iki ülke arasında yükseköğretim alanında mutabakat zaptının imzalanmasını hedeflediklerini bildirdi.

 

Bu ziyaretle birlikte, Irak'ta imzalanması planlanan yükseköğretim alanındaki mutabakat zaptının ön çalışmasının yapıldığının altı çizildi.

 

Yayınlayan : basin.mu.edu.tr Tarih : 04.01.2017 00:00
Okunma Sayısı : 1484