Duyuru

MUYBİS (Yayın Bilgi Sistemi) Yenilenmiştir

Son Güncelleme Tarihi : 06.01.2016 14:14:24

MUYBİS

Yayın Bilgi Sistemi

Üniversitemiz akademik personelinin, gerçekleştirdiği çalışmaları Üniversitemiz web sayfalarında özgeçmiş olarak gösterebilmeleri, yükseltme kriterlerinde bu bilgileri kullanabilmeleri ve akademik faaliyet raporlarının hazırlanabilmesi adına Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından 2012 yılında YAYIN BİLGİ SİSTEMİ (MUYBİS) projesi geliştirilmiştir.

MUYBİS (Yayın Bilgi Sistemi) Güncellendi.

MUYBİS adı ile hizmette olan ve akademik personelimizin yayın/proje türü faaliyet bilgilerinin giriş ve takibini sağlayan modülümüz akademik personelimizin YÖKSİS ve Üniversite Bilgi Sistemleri için ayrı ayrı girişler yapması gereğini ortadan kaldırmak amacı ile revize edilerek YÖKSİS formatları ile uyumlu hale getirilmiştir. 
Üniversitemiz Yıllık Faaliyet Raporlarının tek bir standartta alınabilmesi de sağlayacak olan bu çalışma ile kullanıcılar özgeçmiş bilgilerini Pdf, Word vb. formatlar halinde indirebilmektedir. 
Makale ve Bildiri Girişi yapılırken kolaylık sağlaması adına ScienceDirect ve Scopus Veritabanlarından yayınlarınızı çağırabilirsiniz. Web of Science veri tabanlarından çağrı yapılması için çalışmalar devam etmektedir.

Faaliyet Raporu Hazırlama

Yıllık Üniversite Faaliyet raporlarının giriş ve onaylama işlemleri bir önceki faaliyet yılı için Ocak ayının son gününe kadar tamamlanması gerekmektedir. Ocak Ayının son gününe kadar akademisyenler o yıl içerisinde yapmış olduğu faaliyetlere "Faaliyet Raporları" menüsünü kullanarak onay vermeleri gerekmektedir.
Onay işlemini tamamlamayan kullanıcılar için Faaliyet Raporu tamamlanmamış anlamına gelmekte ve Yıllık Faaliyet Raporlarında yer alamayacaktır. 
Onay işleminden sonra veri girişi yapan kullanıcılar tekrar onay vermelidirler. Zira en son verilen onay tarihi dikkate alınacaktır.

Eski Formatta Girilen (2015 Aralık) Verilerin Düzenlenmesi

Eski formatta girişi yapılan verilerin zamanla yeni sistemimizin YÖKSİS’le uyumlu olan formatına dönüştürülmesi üniversite veri tabanının personelimize hizmet edecek tutarlı çıktılar üretmesi önem arz etmektedir. Sistemimiz, eski formatta girilmiş bilgileri teknolojik altyapı dâhilinde yeni formata uygun hale getirilebilmesi için alanları mümkün ölçüde eski sistemle eşleştirerek gerekli kolaylığı sağlamaktadır. 
Her faaliyet türü altında eski format ve yeni format adı altında kategorizasyon gerçekleştirilmiştir. 
Eski formattaki yayınların üstüne tıklayarak açılan formda eksik kalan alanlar doldurulmak şartıyla ve gerekli diğer düzenlemeler yapılarak “Format Dönüşümü” gerçekleştirilmiş olunur. 

2014 ve öncesi faaliyet yılları için girilen bilgilerin 2016 yılı sonuna kadar akademik personelimizce dönüştürülmesi beklenirken, 2015 yılına ait verilerden 2015 Aralık öncesi eski sisteme göre girilenlerin dönüştürülerek düzenlenmesi gerekmektedir. 

Ocak 2016 itibarı ile 2015 yılına ait faaliyet raporları düzenlenecektir. Zamanla diğer yıllara ait faaliyetlerinizin de güncellenmesi Üniversitemiz ana ve birim web sayfalarındaki CV görünümlerinizin doğru formatta olmasını sağlayacaktır. Sisteme eklenen rapor aracında ise yeni formata dönüştürülen yayınların listesi alınabilmektedir.

Sisteme yine aynı kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapabilirsiniz. Kullanıcı adı ve şifresini hatırlamayan kullanıcılar https://sifre.mu.edu.tr/PersonelKimlikYonetimSistemi.aspx   adresinden yönergeleri takip ederek e-şifreyi temin edebilmektedirler.

https://muybis.mu.edu.tr  adresinden sisteme giriş yapılabilmektedir.

Sistemle ilgili görüş, öneri, yardım almak için Bilgi İşlem Daire Başkanlığından Tel: 0252 211 12 26 ile görüşebilirsiniz.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Yazılım Grubu

Yayınlayan : bidb.mu.edu.tr Tarih : 10.12.2015 13:00
Okunma Sayısı : 6656