Duyuru

Öğretim Elemanlarımızın Datça’da Hayat Boyu Güçlü Kadınlar, Sağlıklı Yaşlılar Konulu Avrupa Birliği Projesi Sonuçlandı

Son Güncelleme Tarihi : 23.10.2017 14:04:01

01.10.2016 tarihinde başlayan ve Datça Belediyesi’nin yürütücü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Datça Halk Eğitim Merkezinin de ortağı olduğu  “Datça’da Hayat Boyu Güçlü Kadınlar, Sağlıklı Yaşlılar” isimli 124.744,77 € hibe destekli Avrupa Birliği Projesi 30.09.2017 tarihinde sona erdi.

384 saatlik Yaşlı Refakatçiliği eğitimi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi SHMYO Yaşlı Bakımı Programı öğretim elemanları Zeynep Acar ve Mehtap Çullu tarafından verildi.  Projenin amacı Datça’da yaşayan 25-64 yaş aralığındaki işsiz ve örgün eğitim dışında kalmış kadınların Datça bölgesinde önemli bir istihdam alanı olabilecek Yaşlı Refakatçiliği alanında işgücüne katılmasını sağlamaktı. Proje ile verilen teorik ve uygulamalı eğitimler sonucunda 48 kadın katılımcı MEB onaylı Yaşlı Refakatçisi Sertifikası ve Sağlık Bakanlığı onaylı İlkyardım Uygulayıcısı sertifikası almaya hak kazanmıştır. Ayrıca 35 katılımcı MEB onaylı Temel İngilizce sertifikası almıştır. Proje kapsamında çeşitli faaliyetler yürütülmüş, özellikle Datça’da çeşitli illerden alanında uzman akademisyenlerin davet edildiği “Yaşlı Sağlığında Temel Konular ve Güncel Yaklaşımlar” konulu iki panel düzenlenerek yoğun ilgi ve katılım sağlanmıştır. Proje eğitimlerinde kullanılmak üzere proje kapsamında alınan yaklaşık 30000 TL tutarındaki bakım maketi, hasta yatağı ve diğer malzemeler proje sonunda eğitimlerde kullanılmak üzere Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na devredilmiştir.

Yayınlayan : basin.mu.edu.tr Tarih : 23.10.2017 14:00