Duyuru

Şehidimizin İsmi Üniversitemiz Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğrenci Laboratuvarında Yaşayacak

Son Güncelleme Tarihi : 16.04.2018 14:42:43

Üniversitemiz Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü 2014 yılı mezunu ve 7 Temmuz 2016 tarihinde Hakkari -Van Karayolu K4 Pusu Noktası değişimine giderken teknik bir problem nedeniyle gerçekleşen zırhlı araç kazasında şehit olan Polis Memuru Yılmaz Gündüz’ün adı mezun olduğu bölümün laboratuvarında yaşayacaktır. Laboratuvara isim verme töreni16.04.2018 tarihinde Pazartesi günü saat 09.30’da Üniversitemiz Şehit Polis Yaşar Özlem Amfisi'nde (Fen ve Edebiyat Fakültesi Derslikleri) gerçekleştirilecektir.

Şehit Polis Memuru Yılmaz Gündüz’ün Özgeçmişi

20 Şubat 1990 tarihinde doğan ve Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine bağlı Tepedoğan köyü nüfusuna kayıtlı olan Şehit Polis Memurumuz Yılmaz GÜNDÜZ, eğitim hayatına Sarıkaya Yavuz Selim İlköğretim Okulunda başlamıştır. Şehidimiz daha sonra Sarıkaya Lisesi'ni bitirmiştir. Üniversite eğitimine 03 Eylül 2009 tarihinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Biyoloji bölümünde başlayan Gündüz, 23 Haziran 2014 tarihinde bölümünü başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur.

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra Sarıkaya’ya dönen şehidimiz, bir süre memleketinde kaldıktan sonra Amasya Polis Okulundaki eğitimine başlamış ve başarı ile bu eğitimini de tamamlamıştır. Düzce’ye tayin edilmesine rağmen, buradaki görevine başlamadan “49. Dönem Polis Özel Harekat” sınavına gönüllü olarak başvuran Şehidimiz, 15 haftalık eğitim sürecinin ardından kursu başarı ile tamamlamıştır. Eğitiminin sonrasında, Hakkari Polis Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevine başlamış ve 7 aylık görev süresi boyunca Yüksekova’daki iç güvenlik operasyonlarında aktif olarak görev yapmıştır.

7 Temmuz 2016 tarihinde Hakkari-Van Karayolu K4 Pusu Noktası'na giderken teknik bir problem nedeni ile gerçekleşen zırhlı araç kazasında iki arkadaşı ile beraber ağır yaralanmıştır. Üç gün boyunca Hakkari Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen 10 Temmuz 2016 tarihinde aramızdan ayrılmıştır.

Ruhu şad olsun.

Üniversitemiz Senatosu'nun 09.02.2017 tarih ve 279/5 sayılı kararı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 10.04.2017 tarih ve E.40391 sayılı yazısıyla bildirilen olumlu görüş doğrultusunda Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünün Öğrenci Laboratuvar-I’ e "Şehit Polis Yılmaz Gündüz Laboratuvarı" adı verilmiştir.

Yayınlayan : basin.mu.edu.tr Tarih : 13.04.2018 09:00