Haber

“Dünya Meteoroloji Günü Kutlamaları" Semineri Gerçekleştirildi

Son Güncelleme Tarihi : 02.04.2019 07:00

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Su Ürünleri Fakültesi ile Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Dünya Meteoroloji Günü Kutlamaları" semineri Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, MSKÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Ateş ve Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Davut Öztürk’ün katıldığı seminerde “Güneş, Dünya, Hava” temaları farklı bilimsel perspektiflerle tartışıldı.

Seminerde konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, ‘entropi’ kavramı üzerinden, dünyadaki her hareketimizin bir fiziki sonucu olduğuna değindi. Çiçek; “Bu yıl Dünya Meteoroloji Günü teması  olarak 'Güneş, Dünya ve Hava' olarak belirlenmiştir. Nitekim ben bugün belirlenen tema ile bağlantılı olarak; iklim değişiminin yenilenebilir enerji teknolojileri ilişkisine dikkat çekmek istiyorum. Yapılan araştırmalar iklim değişiklikleri nedeniyle son yıllarda zeytin üretiminin azaldığını, dünyadaki kakao üretimini olumsuz etkilendiğini, okyanus sularının ısınmasıyla bazı balık türlerinin sayısı azalmaya başladığını göstermektedir. Ancak öyle inanıyorum ki, insanoğlu bilimin öncülüğünde doğa üzerinde neden olduğu tahribatı giderecek potansiyele sahiptir. Bu çerçevede yenilenebilir enerjilerin yaygınlaşması en öncelikli ihtiyacımız olarak karşımızda durmaktadır” şeklinde konuştu.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 02.04.2019 07:00
Okunma Sayısı : 3378