Haber

Akademik Yıl Açılış Töreni Külliyede Gerçekleştirildi

Son Güncelleme Tarihi : 25.09.2019 00:00

“2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi.

Akademik yıl açılış törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, YÖK üyeleri, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Duman, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Demirbaş, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi Toker, Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman MYO Müdürü Prof. Dr. Ali Sülün, Yatağan MYO Müdürü Öğr. Gör. Kerim Bender, Kavaklıdere Şehit Mustafa Alper MYO Müdürü Öğr. Gör. Gürkan Demiröz, bütün üniversite rektörleri ile akademisyenler ve öğrenciler olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Yükseköğretim Kurulu olarak temel çabalarının, yükseköğretim sistemimizdeki olağan süreçleri yani rutini sürdürmekten ziyade, yükseköğretimi tedrici bir şekilde yeniden inşa etmek olduğunu belirtti.

Değişen dünyada yükseköğretim ile hedeflenen çıktılarının değiştiğine dikkat çeken YÖK Başkanı Saraç, bugünün meslek tanımlarının geleceğin teknolojileri dizayn edilirken yetersiz kalacağının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise konuşmasında 2019-2020 akademik yılının hayırlı olmasını dileyerek, yeni akademik yılda hocalara ve öğrencilere başarılar diledi.

Eğitim, öğretim meselesinin önümüzdeki dönemde de öncelikleri arasında ilk sırada yer almaya devam edeceğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, akademisyenlerden, öğretmenlerden resmi ve özel eğitim öğretim kurumları yöneticilerinden başlayarak veliler ve öğrenciler dahil bu konuda söyleyecek sözü olan herkese gönüllerinin ve kulaklarının açık olduğunun altını çizdi.

En büyük adaletsizliğin eğitim öğretim hayatındaki adaletsizlik olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu adaletsizliğin telafisinin çok zor olduğunu kaydetti. Bunun için göreve geldikleri günden beri öncelikle eğitim öğretim konusunda mümkün olan en iyi imkanları sağlamanın gayreti içinde olduklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından  üniversitelerdeki bilimsel araştırma ile gerçekleştirilen çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla YÖK tarafından ilk kez 2017-2018 eğitim öğretim yılında verilen “YÖK 2019 Üstün Başarı Ödülleri”, ödül almaya hak kazanan akademisyen ve üniversitelere verildi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 25.09.2019 00:00
Okunma Sayısı : 2460