Haber

Alman Devi Viessmann İle İş Birliği Sözleşmesi İmzalandı

Son Güncelleme Tarihi : 15.09.2021 00:00
Üniversitemiz ile Viessmann arasında “Marka Dersinin” oluşturulması ile öğrencilere staj imkânı sağlanması konusunda iş birliği sözleşmesi imzalandı.
Üniversitemiz Senato Salonu’nda gerçekleştirilen “Viessmann Isı Teknikleri Tic. A. Ş. ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arasında Marka Dersi ve Öğrenci Stajlarına İlişkin İşbirliği Sözleşmesi”  imza törenine, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları ve Teknoloji Fakültesi öğretim üyeleri ile çevrimiçi ortamda Viessmann Genel Müdürü Dr. Celalettin Çelik ve firma temsilcileri katıldı.
Sözleşme, Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümünde 2021-2022 eğitim öğretim güz yarıyılında müfredata alınacak olan “ESM 3555 Viessmann Bireysel ve Endüstriyel Enerji Sistemleri” dersi (Marka Ders) ile ilgili olarak yürütülecek sürece ilişkin konuları içeriyor.
Tören öncesi konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, 4 nesildir var olan büyük Alman şirketi Viessmann’ın Üniversitemize sağlayacağı katkılardan söz ederek, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrenci merkezli bir üniversitedir. Biz de bu nedenle girişimci öğrenciler yetiştirmek istiyoruz. Bu hedefimizde başarılı olduk. Artık öğrencilerimiz çeşitli kurumlardan destek alarak büyük ve önemli projeler üretiyor. Bir diğer hedefimiz ise marka derslerini müfredatımıza koymaktı. Sektörden kişilerle öğrencilerimizi bir araya getirmek istiyorduk. Bu hedefimizi “marka dersleri”ni müfredatımıza koymakla gerçekleştirebileceğimizi gördük. Bunlardan en önemlilerde biri de Viessmann ile yapacağımız protokoldür. Böylece öğrencilerimize, böylesi büyük firmalarla bir araya gelme fırsatı vereceğiz” dedi.
Sözleşme ile Viessmann, marka dersi adını belirlemeyi, verilecek dersin içeriğinin ve müfredatının ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirilmesine katkı sağlamayı; 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında açılacak olan marka dersini tek oturumda haftada 90 dakika olmak üzere çevrimiçi ve eşzamanlı olarak vermeyi; marka dersinin, konularında uzman mühendis çalışanları tarafından verilmesini; Üniversitemiz öğrencilerine staj konusunda öncelik sağlamayı ve Üniversitemiz ile belirlenecek konuda Atölye Çalışması, Marka Konferans ya da Kişisel Gelişim Semineri yapılması ve Kariyer Günlerine katılarak öğrencilere mülakat konusunda bilgi verilmesini taahhüt ediyor.
Üniversitemiz ise marka dersin teknik altyapısını sağlamayacak; konu ile bağlantılı olarak staj ücretleri, yasal izinler ve sigortalılık gibi tüm yükümlülükleri yerine getirecek; Viessmann’ın talep etmesi durumunda özel yüksek lisans dersini açma konusunda çalışma yapacak.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 15.09.2021 00:00
Okunma Sayısı : 1798