Haber

Antik Pedal Projesi'ne 1 Milyon 294 Bin TL Destek

Son Güncelleme Tarihi : 20.04.2021 00:00

Üniversitemiz Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Gül Bahar Edik Kayhan’ın yürütücülüğünü yaptığı “Antik Pedal Projesi” Muğla’da hayata geçiriliyor.

Antik Pedal Projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) alternatif turizm alanlarının çekiciliğinin ve ulaşılabilirliğinin arttırılması ve kültürel öğelerin turizme entegre edilmesi amacıyla çıktığı proje çağrısından, 1 milyon 294 bin 958,60 TL destek almaya hak kazandı.

Üniversitemiz Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu, Park ve Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda Fethiye Kent Konseyi Başkanı Gül Bahar Edik Kayhan’ın koordinasyonunda hazırlanan Antik Pedal Projesi, Nisan ayında hayata geçiriliyor.

AB ülkelerinde, yılda 44 milyar Euro kazandıran, 650 bin kişiye iş imkânı sağlayan bisiklet turizminin ülkemizin kalkınma hedef ve öncelikleri ile uyumlu bir biçimde bölgesel kalkınmaya bütüncül katkı sağlayacağı öngörülüyor.

Öğr. Gör. Gül Bahar Edik Kayhan, “Proje ile Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde belirlenen ve işaretlenen bisiklet rotalarında, tüm yıla yayılmış farklı temalarda tur, yarış ve festival organizasyonları yapılacak; köy çocukları ve özellikle kız çocuklarının bisiklet sporuna olan ilgileri arttırılacaktır. Bu proje sonunda en az 20 işletme (ev pansiyonu, market – bakkal ve kafeterya – restoran vb) bisiklet dostu işletme kriterlerinin yüzde 50’sini sağlayacak ve en az 5 Turizm İşletme Belgeli işletme, Bisiklet Dostu Konaklama Tesisi Belgesi alacak. Projemizin hedef kitlesi alternatif turizm için kırsal, doğal, tarihi ve kültürel alanları seçen yerli ve yabancı turistler; bisiklet rotalarının geçeceği güzergahtaki köylerde ve mahallelerde yaşayan yerel halk ve özellikle köy çocukları, gençler ve kadınlar, bölgede faaliyet gösteren turistik işletmeler (market, restoran, ev pansiyonu vb.), yerel turizm/seyahat acenteleridir” diyerek sürdürülebilir bir turizm modeli ile yerel-kırsal kalkınmaya destek sağlayacaklarını dile getirdi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 20.04.2021 00:00
Okunma Sayısı : 1935