Haber

Atatürk’e Saygı Gençlik Yol Koşusu’nun 28’incisi gerçekleştirildi

Son Güncelleme Tarihi : 10.11.2021 07:00
Üniversitemizin her yıl Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin yıl dönümünde düzenlediği Atatürk’e Saygı Gençlik Yol Koşusu’nun bu yıl 28’incisi gerçekleştirildi.
Veteranların ve kadınların 4 bin metre, erkeklerin ise 7 bin metre koştuğu yarışlar, Yeniköy Mahallesinde başladı. Yeniköy ve Kötekli Mahallesi parkurunun ardından yarışlar Üniversitemiz futbol sahasında sona erdi.
Koşuda kadınlarda Üniversitemizden Rahime Tekin birinci, Adnan Menderes Üniversitesinden Gülbahar Çetin ikinci ve Akdeniz Üniversitesinden Dilan Atak üçüncü oldu.
Erkeklerde ise Ferdi Kalyoncu birincilik, Pamukkale Üniversitesinden Savaş Dayan ikincilik, yine Pamukkale Üniversitesinden Yunus Emre Ertuğrul üçüncülük elde etti.
Veteranlarda kadınlar 40-49 yaş grubunda Üniversitemizden Gönül Babayiğit İrez birinci, Başak Erdal ikinci, Lale Tut ise üçüncü sırayı aldı. Erkekler aynı yaş grubunda Onur Ulaş Eroğlu birinci, Ömer Karamersin ikinci, Muzaffer Kaplan üçüncü oldu.
Veteranlarda kadınlar 50 ve üzeri yaş grubunda Fatma Anter ve Sevil Yıldırım koşunun galipleri oldu. Aynı yaş grubunda erkeklerde ise birinciliği Yılmaz Karabulut, ikinciliği Yavuz Ertekin ve üçüncülüğü Süleyman Utcu aldı.
Koşunun ardından Muğla Valisi Orhan Tavlı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu, Prof. Dr. Artay Yağcı ve Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı başarılı olan sporculara Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Stadyumu’ndaki törende ödüllerini verdi.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 10.11.2021 07:00
Okunma Sayısı : 2941