Haber

Aytmatov Doğumunun 90. Yılında Anıldı

Son Güncelleme Tarihi : 13.11.2018 00:00

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi ve Avrasya Bilim Sanat Kültür ve Tabiat Topluluğu tarafından, "Doğumunun 90. Yılında Cengiz Aytmatov " adlı konferans düzenlendi.

Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’un doğumunun 90. yılı nedeniyle düzenlenen konferansta, Dünya Söz Akademisi Başkanı Hayrettin İvgin, Aytmatov’un hayatını ve eserlerini anlattı.

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Avrasya Bilim Sanat Kültür ve Tabiat Topluluğu Koordinatörü Doç. Dr. Kenan Koç ise küreselleşen dünyada milli değerlerimizin ve mahalli unsurlarımızın yaşatılması gerektiğine vurgu yaparak, bu doğrultuda Cengiz Aytmatov, Yunus Emre, Mevlana, Ahmet Yesevi gibi kıymetli şahsiyetlere sahip çıkmamız gerektiğini söyledi.

Konferansın ardından Hayrettin İvgin, Dünya Söz Akademisi Akademik Kurul Üyeliğine atanan Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahattin Çevikbaş’a, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Akar’a ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü  Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kenan Koç’ a belgelerini takdim etti.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 13.11.2018 00:00
Okunma Sayısı : 3040