Haber

Bağımlılıkla Mücadele İçin Pedal Çevirdiler

Son Güncelleme Tarihi : 29.04.2019 12:00

Yeşilay Muğla Şubesi tarafından Ula’da 7 kilometrelik bisiklet sürme etkinliği düzenlendi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin 50 ilde eş zamanlı gerçekleştirdiği “Bağımlılıkla Mücadele” etkinliğine, Muğla da destek verdi.

Ula Belediyesi önünden başlayan etkinliğe, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Ula Kaymakamı Baha Başçelik, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Feray Koca, Üniversitemiz öğrencileri ile 200’e yakın bisikletçi katıldı.

Bisiklet turu öncesi konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, sağlıklı ve zinde bir yaşamın önemine dikkat çekerek “Biz üniversite olarak aktif yaşamı destekliyoruz. Kişinin ilerleyen yaşlarında sporsuz bir yaşamın getireceği sağlık sorunlarının önüne geçebilmek için çalışmalar yapıyoruz. Bugün de en sağlıklı aktivitelerden biri olan bisiklet sürme etkinliğine katıldık. Ben Üniversitemiz adına herkese sağlıklı bir yaşam diliyorum” dedi.

Yeşilay Derneği Muğla Şube Başkanı Şadi Pirci de, sağlıklı yaşamın herkesin hakkı olduğunu söyleyerek, “Yeşilay Derneği olarak tüm gücümüzle bağımlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz. Sporun bu mücadeledeki yerini hatırlatmak için bugün burada Ula şehir merkezinden Ula Göleti’ne kadar 7 kilometrelik bir tur düzenledik. Amacımız yarışmak değil, sadece bisiklet ile daha sağlıklı bir geleceği öne çıkarmaktır” dedi.

Konuşmaların ardından 7 kilometrelik bisiklet turu başladı.

7’den 70’e her yaş grubundan yaklaşık 200 bisikletçinin katıldığı ‘Bağımlılıkla Mücadele’ bisiklet turu Ula Göleti’nde sona erdi.

Gölet alanında etkinliğe katılan isimler arasında gerçekleştirilen kura çekimi ile üç kişiye bisiklet hediye edildi.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 29.04.2019 12:00
Okunma Sayısı : 2922