Haber

Başarılı Yapımcı ile “Nuh Tepesi” Üzerine Söyleşi

Son Güncelleme Tarihi : 21.10.2019 17:00

Üniversitemizde, uluslararası ödüllü “Nuh Tepesi” filminin yapımcısı Üniversitemiz mezunu Tuna Ertürk ile film üzerine söyleşi gerçekleştirildi.

New York Tribeca Film Festivalinde "en iyi senaryo" ve "en iyi erkek oyuncu" ödüllerine layık görülen Nuh Tepesi filminin başarılı yapımcısı Tuna Ertürk, Muğla’da sinemaseverler ile buluştu. Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünden 2010 yılında mezun olan Ertürk, Cenk Ertürk’ün yazıp yönettiği, başrollerinde Haluk Bilginer, Ali Atay ve Hande Doğandemir’in yer aldığı filmin uluslararası prömiyerde büyük başarı elde ettiğini belirterek, filmin çekim ve yapım süreci hakkında bilgi verdi.

Tuna Ertürk, sinemaya olan ilgisi ve bu sektöre geçişi ile ilgili deneyimlerini de paylaşarak, sinema sektörünün mevcut durumu hakkında öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşide Ertürk, önümüzdeki aylarda filmin Üniversitemizde geniş katılımlı bir etkinlikle gösterileceğini de müjdeledi.

Tuna Ertürk, söyleşinin ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’i makamında ziyaret etti. Prof. Dr. Çiçek, Tuna Ertük’e söyleşiden duyduğu memnuniyeti belirterek, teşekkür plaketi verdi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 21.10.2019 17:00
Okunma Sayısı : 2852