Haber

Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz Faaliyetlerine Başladı

Son Güncelleme Tarihi : 19.06.2020 00:00

Üniversitemiz Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (MSKÜ-MUDEM), Milas Veteriner Fakültemizde çalışmalarına başladı. Toplam  650 metrekare kapalı alana sahip olan merkez, Üniversitemiz ile birlikte Üniversite dışından gerekli şartları sağlayan tüm araştırmacılara hizmet verecek.

MSKÜ-MUDEM, geçtiğimiz yıl Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğüne kuruluş izni için başvuruda bulunmuştu. Kısa sürede kuruluş izni alan MSKÜ-MUDEM, 4 Haziran 2020 tarihi itibariyle fare, sıçan ve tavşan türleri için üretim/tedarik/kullanım alanlarını kapsayan çalışma iznini aldı.

Yönetim katı, uygulama katı ve üretim katı olmak üzere 3 alandan oluşan MSKÜ-MUDEM, hayvan refahının sağlanması ve araştırmacıların uygun şartlarda çalışmalarını gerçekleştirebilmesi için tüm teknolojik imkânlara sahip. Merkezde, deney hayvanı üretilen ve barındırılan tüm kapalı alanlarda dijital nem ve sıcaklık göstergeleri, otomatik ve programlanabilir havalandırma ile hava sıcaklığı düzenleme donanımı ve derecelendirilebilir aydınlatma sistemleri kuruldu. Bununla birlikte temel nitelikli laboratuvarın donanım tefrişatı da yapıldı.

Aynı anda birden çok araştırma projesine ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip MSKÜ-MUDEM, önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek transgenik hayvanlar ve aşı çalışmalarına da imkan sağlayacak.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 19.06.2020 00:00
Okunma Sayısı : 1486