Haber

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Öğrencilerle Buluştu

Son Güncelleme Tarihi : 11.10.2019 16:00

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Şehit Polis Yaşar Özlem Amfisinde "Gençlerle" buluştu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Ali Rıza Haskes Camii’nde hutbe irad ederek, Cuma Namazı kıldırmasının ardından öğrencilerle söyleşi programına katıldı.

Programa Muğla Valisi Esengül Civelek, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Rektör Vekilimiz Sırrı Sunay Gürleyük, Muğla İl Protokolü, akademisyenler ve çok sayıda öğrencinin katıldığı söyleşi programında Erbaş; Üniversitemizin İslami İlimler Fakültesi öğrencilerine bir dizi tavsiyelerde bulunarak, mezunların kendilerini farklı bilimsel dallarda da geliştirmeleri gerektiğini vurguladı.

Konuşmasının devamında Prof. Dr. Erbaş Türk Silahlı Kuvvetlerimizin icra ettiği Barış Pınarı Harekâtına değinerek;"Bütün zorluklara rağmen kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, milletimizin her bir ferdi, yeryüzünde kötülüğün son bulup iyiliğin hâkim olması için çaba gösterecektir. Karanlık oyunları feraset ve basiretiyle geçmişte bozduğu gibi bugün de bozacaktır, istikbalde de bozmaya devam edecektir. Dün olduğu gibi bugün de çaresizlerin çaresi, kimsesizlerin kimsesi, mağdurların ve mültecilerin ümidi olmaya devam edecektir.

Bizler, gerektiğinde aç ve susuz kalırız; ancak hürriyet ve bağımsızlığımızdan, izzet ve şerefimizden asla taviz vermeyiz. Vatanımıza ve mukaddesatımıza, birliğimize ve beraberliğimize yönelik saldırılara her türlü fedakârlığı göstererek karşı dururuz. Bu cennet vatanımızın bir karış toprağını bile asla düşmana teslim etmeyiz" şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük'e üniversitemiz kütüphanesinde yer almak üzere İslam Ansiklopedileri takdiminde bulundu.

İlk gün programını tamamlayan Prof. Dr. Erbaş ikinci gün Muğla'lı din adamlarıyla buluşma toplantısı gerçekleştirdi. Geçekleşen toplantının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ı uğurlayarak Üniversitemizi ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkürlerini iletti.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 11.10.2019 16:00
Okunma Sayısı : 2703