Haber

Eğitim Fakültesi Öğrencilerinden Dönem Sonu Sergisi

Son Güncelleme Tarihi : 29.05.2019 13:00

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı ile Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı son sınıf öğrencileri, Eğitim Fakültesi fuaye alanında dönem sonu bitirme projelerini sergiledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, afiş panolarını ve proje stantlarını tek tek gezerek öğrencilerin çalışmalarını değerlendirdi.

Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencileri, “Kitle İletişimi ve Türkçe” dersi kapsamında hazırladıkları afişlerde, kitle iletişiminin tarihsel süreci, gelişen iletişim teknolojileri arasındaki yeri ve önemi; yazılı basında, televizyonda, bilişimde Türkçe’nin kullanımı, dil kirliliği sorunu ve çözüm önerileri ile medya okuryazarlığı konularını ele aldı.

Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencileri ise, genelde sinir sistemi özelde ise duyu organlarının çalışma prensiplerini Arduino robotik ve kodlama sistemleri ile birleştirerek simüle etmeyi amaçlayan çalışmalarını sergiledi. Öğrencilerin öğretim materyali oluşturmak veya bilimsel çalışmalara katkı sağlamak amacıyla oluşturduğu STEM tabanlı multidisipliner çalışmalar aynı zamanda çok yönlü yetişmiş insan açığını karşılamayı da hedefliyor.

 

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 29.05.2019 13:00
Okunma Sayısı : 2836