Haber

Engelleri Basketbol Maçı ile Aştılar

Son Güncelleme Tarihi : 03.12.2018 00:00

Üniversitemizde “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla engelli sporcular ile basketbol maçı düzenlendi.

Üniversitemiz ile Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği gösteri maçı, Üniversitemiz Spor Tesislerinde yapıldı.

Ortaca İşitme Engelliler Spor Kulübü ile karşı karşıya gelen rakip takımın oyuncuları arasında, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek de yer aldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen maç, kıyasıya bir rekabete sahne oldu. Maçın galibi ise 14-30’luk skorla, Ortaca İşitme Engelliler Spor Kulübü oldu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, toplumun her kesimini engelli insanlarımızın sorunlarına duyarlı olmaya davet ederek, “Biz de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla işitme engelli arkadaşlarımızla maç yaptık. Bu etkinlik ile hem engelli arkadaşlarımızla ilgili farkındalık yaratmayı hem de bu özel günü herkese hatırlatmayı amaçladık” dedi. Rakip takımın başarılı bir oyun çıkarttığını ifade eden Rektör Çiçek, “İş bilenin, kılıç kuşananındır” atasözüyle, Ortaca İşitme Engelliler Spor Kulübü’nü tebrik etti.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 03.12.2018 00:00
Okunma Sayısı : 3224