Haber

Ferfene Geleneği MSKÜ’de Yaşatıldı

Son Güncelleme Tarihi : 04.11.2021 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde (MSKÜ), Ankara Seymenler Kulübü Derneği ve Ankara Devlet Halk Müziği Korosu tarafından "Ferfene Gecesi" geleneği canlandırıldı.
Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu, Prof. Dr. Artay Yağcı, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Muğla BARO Başkanı Av. Cumhur Uzun ile onur konuğu olarak Âşık Veysel'in torunu Hayrettin Süzer, Muğla İl protokolü, öğrenciler ve Muğla halkı katıldı.
Eğitim Fakültemizin organizasyonu ile Ankara Seymenler Kulübü Derneği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korusu'nun iş birliğinde gerçekleşen gecede izleyiciler, yaklaşık bin yıllık geçmişi bulunan bir Anadolu geleneğine şahit oldu.
Gecede Anadolu yöresine ait türküler seslendirilirken, Seğmenler oyunlarıyla geceye renk kattı.
Gecenin sonunda Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcılar Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu ve Prof. Dr. Artay Yağcı, Ankara Seymenler Kulübü Derneği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korusu ekibine teşekkür belgelerini verdi.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 04.11.2021 00:00
Okunma Sayısı : 2404