Haber

Fığlalı'dan “Sosyal Bütünleşme Açısından Din” Başlıklı Konferans

Son Güncelleme Tarihi : 22.04.2019 07:00

Üniversitemizin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı “Sosyal Bütünleşme Acısından Din” başlıklı konferans verdi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi AKM’de gerçekleştirilen konferansa, Üniversitemiz üst yönetimi ve personelimizin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferans öncesi bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek; “Bir üniversitenin kuruluşunu üstlenmek, o kurumu yeşertmek ve bir çınar haline getirmek uzun zaman alan bir süreçtir. Bu sürecin başlangıcını yapan ve ardından üniversitemizi bizlere emanet eden Kıymetli Kurucu Rektörüm; Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı’yı bugün aramızda görmekten ziyadesiyle memnuniyet duyuyorum. Tarihsel olarak baktığımızda ilkel inanışlardan bugüne,  dinin sosyolojik bağlamda birçok işlevinin olduğunu söyleyebiliriz. İşte Ethem Hocamız bugün sözünü ettiğimiz fonksiyonlardan biri olan Sosyal Bütünleşme Acısından Dinin işlevini aktaracak. Bizler de açıkçası bu güzel konuyu kendisinden dinlemeyi merakla bekliyoruz” diyerek Prof. Dr. Fığlalı’yı sahneye davet etti.

“Sosyal Bütünleşme Acısından Din” başlıklı konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı geleneksel İslam anlayışının İslam’ın temel referanslarından uzaklaştığına vurgu yaparak, İslam’ın doğuşu sürecindeki bütünleştirici, barışçıl ve aklı referans gösteren yönüne dikkat çekti.

İlgiyle dinlenen konferansın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek hat sanatçısı Harun Uzer’in Yunus Emre’nin bir beyitinin yazılı olduğu eserini takdim etti ve tüm üniversite personeli ile günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 22.04.2019 07:00
Okunma Sayısı : 2838