Haber

Geleceğin Veteriner Hekimleri Beyaz Önlüklerini Giydi

Son Güncelleme Tarihi : 27.10.2018 07:00

Üniversitemiz Milas Veteriner Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni, Milas Veteriner Fakültesi yerleşke alanında gerçekleştirildi.

Bu yıl ilk defa eğitim öğretim hayatına başlayan Milas Veteriner Fakültesi tarafından düzenlenen Beyaz Önlük Giyme Töreni’ne CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Özdemir, İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hacı Koç, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Kaymakam Vekili Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Serkan Alpözen ile çok sayıda akademik, idari personel ve öğrenci katıldı. Törene Milas halkı da büyük ilgi gösterdi.

Tören, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından verilen mini konser ile başladı. Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Milas Veteriner Fakültesinin kuruluş aşamasında emeği geçenlere teşekkür ederek, fakültenin fiziki yapısı ve eğitimi hakkında bilgi verdi. Önümüzdeki beş yıl içerisinde Milas Veteriner Fakültesini Türkiye’nin en iyi beş Veteriner Fakültesinden biri yapmayı amaçladığını belirten Çiçek, “Kurduğumuz bu Veteriner Fakültesi hem Milas için hem de bölgemiz için büyük bir öneme sahip. Bu fakülte bölgenin dinamizmini arttıracak. Ayrıca buraya bir de Hayvan Hastanesi kurmayı düşünüyoruz” dedi.  

Milas Veteriner Fakültesi öğrencilerinden Merve Bozdemir ve Ege Ürkmezer’in verdiği mini konser ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından sergilenen zeybek gösterisinin ardından öğrenciler beyaz önlüklerini giydi. Törende geleceğin veteriner hekimlerine stetoskop hediye edildi.

Beyaz Önlük Giyme Tören'i, Milas Veteriner Fakültesinin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür belgelerinin takdim edilmesinin ardından yapılan hamsi ikramı ile sona erdi.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 27.10.2018 07:00
Okunma Sayısı : 5637