Haber

"Genel Mezuniyet Töreni" ile Öğrencilerimiz Mesleki Yaşamlarına Uğurlandı

Son Güncelleme Tarihi : 21.06.2019 16:00

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Genel Mezuniyet Töreni büyük coşku ile gerçekleştirildi.

MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonunda düzenlenen törene Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek,  Garnizon Komutanı Tuğgeneral Çoşkun Sel, Vali Yard. Rıza Dalan, Rektör Yardımcılar Prof. Dr. Bakiye Uğur ve Prof. Dr. Adnan Çevik,  fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve mezun olan öğrenciler ile aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, üniversitemiz Halk Dansları Topluluğu tarafından hazırlanan halk dansları gösterisi ile devam etti.  

Töreninde Lisans mezunları adına ve Yüksek lisans mezunlarına adına, bölüm birincisi öğrencilerimiz birer konuşma yaptı.

Üniversitemizin 2018-2019 Eğitim öğretim yılında akdemik, sosyal ve toplumsal sorumluluk bağlamında kaydettiği gelişme ve ilerlemelere vurgu yaparak konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ise; "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin şeffaf, ayakları yere basan ve bastığı yerin sağlamlığından aldığı güçle, her yeni yıl büyük sıçramalar gerçekleştireceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Muğla ili artık sadece doğal ve turistik yapısıyla değil, aynı zamanda üniversitesi ile de ses getirmeye başlamıştır. Tüm bunları başarmamızda üniversitemiz ailesinin her bireyi eşit pay sahibidir. Ancak geleceğimiz adına yaptığımız bu hamlelerin temel motivasyonu öğrencilerimize olan inancımız ve onlara olan güvenimizdir. Sizler olmasaydınız bu kubbede hiçbir şey yapılamaz ve tüm yapılanlar anlamsız kalırdı.  Sevgili öğrencilerim bugün sizlere gelecek yaşamınızda aklınızdan hiç çıkarmamanız gereken birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum; Asla mevcut potansiyelinizle yetinmeyin, hep daha iyiyi isteyin! Yenilikleri kullanan değil, keşfeden olun, tüketen değil, üreten olun! Yüksek özgüvenle sesinizi her platformda daha gür çıkarın!  Korkmayın, cesaretle hayal kurun ve o hayalleri gerçeğe dönüştürün! Çalışın, çok çalışın, mutlaka çalışın! Sizler geleceğimizin mimarları, aydınlık yarınlarımızsınız!" diyerek mezun öğrencilerimize gelecek yaşamlarına ilişkin tavsiyelerde bulundu.

Daha sonra Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve diğer protokol üyeleri tarafından mezun olan öğrencilerimize başarı belgeleri ve diplomaları verildi.

Tören,  mezuniyet keplerinin atılmasının ardından fuaye alanında sunulan ikram ile sona erdi.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 21.06.2019 16:00
Okunma Sayısı : 3696