Haber

Güney Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Won Ik Lee MSKÜ Öğrencileriyle Buluştu

Son Güncelleme Tarihi : 08.12.2022 00:00
Güney Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Won Ik Lee, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde “Türkiye ve Kore İlişkileri Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bakiye Uğur, Prof. Dr. Mustafa Nursoy, öğrenciler, akademik ve idari personel katıldı.

Büyükelçi Won Ik Lee sunumuna “Brothers Nations, Korea and Türkiye” adlı kum sanatı video gösterimi ile başladı. Sonrasında Türkiye ve Güney Kore Cumhuriyeti ilişkilerini geçmişten günümüze kadar bütün yönleriyle ele aldı.

Lee, Asya’da komşu olarak yaşayan iki milletin, günümüzde ilişkilerini iki dost millet ve ülke olarak devam ettirdiğini, Kore Savaşında Türkiye’nin vermiş olduğu desteklerin Güney Kore Cumhuriyeti Halkı tarafından hiçbir zaman unutulmayacağını dile getirdi. 

Türkiye ve Güney Kore Cumhuriyeti’nin ticari ilişkileri ve Kore Cumhuriyeti’nin Türkiye’ye yaptığı yatırımlar hakkında bilgi veren Won Ik Lee, ticari ilişkilerin daha da güçlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Kore Cumhuriyeti kültüründen de bahseden Lee, sunum sonunda öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

Öğrenciler tarafından büyük ilgi gören sunum, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar’ın Büyükelçi Lee’ye teşekkür belgesi ve hediye takdimi ile sona erdi.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 08.12.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1774