Haber

Köyceğiz’de Gelenek Değişmedi: Göle Öğrenci Çalındı

Son Güncelleme Tarihi : 14.06.2022 00:00
Bu yıl 10. dönem mezunlarını veren Köyceğiz Meslek Yüksekokulunda ve Köyceğiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda, her yıl olduğu gibi bu yıl da Nasrettin Hoca'nın hikayesinden yola çıkılarak, bir sonraki yıl daha fazla öğrencinin kayıt yaptırması amacıyla göle öğrenci atıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSÜ) Köyceğiz Meslek Yüksekokulu ve Köyceğiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı için düzenlenen mezuniyet töreni Köyceğiz Halk Eğitim Merkezi'nde yapıldı. Törene Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan ile öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “Üniversitemizin sağlık alanına, insan kaynağı ve pratik hizmet anlamında çok büyük katkıları olduğuna bugün bir kez daha şahit olmaktayız. MSKÜ olarak Tıp, Sağlık Bilimleri ve diğer tamamlayıcı disiplinlerimizle birlikte adeta bir sağlık üssü konumundayız. Öyle inanıyorum ki bugün mezun edeceğimiz kıymetli eller, yarın hepimize can, nefes ve yaralarımıza merhem olacaklardır. Aynı zamanda Köyceğiz MYO’muz da ülkemizin, doğal yaşamın ve geleceğin kalifiye elemanlarını yetiştirmiştir. Bu çerçevede onlar daha mezun olmadan birçok örnek çalışmaya imza attıklarına bizzat şahit olduk. Bu başarının, mezuniyetleri sonrası daha da büyüyeceğine inanıyorum” diyerek mezun olan öğrencilere yeni yaşamlarında başarılar diledi.

Köyceğiz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hatice Ulusoy, Yüksekokullarının misyonun evrensel bilgi birikimine katkı sağlayan yenilikçi araştırmalar yapmak olduğunu söyleyerek, bugün 100 öğrencinin daha araştıran, eleştirel düşünmeyi öğrenmiş, araştırma becerisini kazanmış, özgüvenli, topluma ve insana karşı sorumluluk duygusu gelişmiş bireyler olarak mezun etmenin sevincini ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Köyceğiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bekir Çöl de Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını vurgulayarak, öğrenciler tarafından tercih edilen  Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olma yolunda önemli bir ivme kazandıklarını belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından, üniversiteyi dereceyle bitiren öğrencilere plaketleri; TÜBİTAK 2209-A  Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında başarı göstermiş öğrencilere ve danışmanlarına teşekkür belgeleri verildi.

Mezun olan öğrenciler, diplomalarını aldıktan sonra hep birlikte keplerini havaya fırlattı.

Ardından Köyceğiz Meslek Yüksekokulu mezuniyet törenlerinde geleneksel hale gelen “göle öğrenci çalma” merasimi gerçekleştirildi. Köyceğiz MYO’ya bir sonraki eğitim-öğretim döneminde daha fazla öğrencinin gelmesi için, öğrencilerden bazıları Köyceğiz Gölü’ne atıldı.
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 14.06.2022 00:00
Okunma Sayısı : 2278