Haber

Marmaris’te Öğrencilerin Mezuniyet Sevinci

Son Güncelleme Tarihi : 09.06.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi.

Marmaris Amfi Tiyatro’da düzenlenen törende, Optisyenlik Programında 27. dönem, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programında 20. dönem, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı ile Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programlarında 16. dönem, Yaşlı Bakımı Programında ise 2. dönem mezunu olmak üzere toplam 250 öğrenci törene katılarak diplomalarını aldı.

Törende, Yüksekokul birincisi Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı öğrencisi Muharrem Orhan tüm mezun öğrenciler adına konuşma yaptı.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Mehmet Demir konuşmasında, “Sağlık alanında nitelikli, aranan eleman yetiştirme misyonu ile var olan Yüksekokulumuzda, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında 19 akademik, 14 idari personelimiz ile 5 farklı Programda normal öğretim, 2 farklı Programda ikinci öğretim olmak üzere yaklaşık 950 öğrencimize eğitim-öğretim hizmeti verdik. Eğitim-öğretim faaliyetlerimiz yanında, araştırma geliştirme ve topluma hizmet alanlarında da kuruluşunun 30. yılında Üniversitemizin ortaya koyduğu stratejik hedeflere, bir meslek yüksekokulu olarak maksimum ölçüde katkı sunmayı önemli bir görev kabul ediyoruz” dedi.

MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Artay Yağcı da öğrencilere seslenerek şöyle dedi:
“MSKÜ, öğrenci odaklı, bilgiye ve araştırmaya dayalı öğrenme ortamı sunan, Türkiye’nin geleceği idealiyle var gücüyle çalışmaktadır. Eğitim öğretim faaliyetlerinin yanında, Üniversitemiz ARGE faaliyetleriyle de TÜBİTAK başarılarına imza atmaktadır. 2209 A ve B projelerinde üniversiteler arasında MSKÜ üst üste 2 dönem 1.sıraya oturma başarısını yakalamıştır. Tüm hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Tüm mezun öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum.

Törende, Optisyenlik Programı öğrencisi Cemsinan Varvar tarafından verilen müzik dinletisi sonrasında eğitim-öğretim yılı boyunca öğrencilerin mesleki uygulama derslerinin yürütülmesine katkı veren sağlık kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine ve 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında 2021 yılı 2. dönem değerlendirme sonuçlarına göre proje başvurusu kabul alan Yüksekokul öğrencilerine plaket takdimi yapıldı.

Dereceye giren diğer öğrencilere plaket verilmesinin ardından tüm öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevincini yaşadı. Töreni, öğrencilere ve velilerine Marmaris Kızılay Şubesi tarafından verilen ikramın ardından sona erdi.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 09.06.2022 00:00
Okunma Sayısı : 2017