Haber

Mezunlar ve Öğrenciler Bir Araya Geldi

Son Güncelleme Tarihi : 20.05.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü ve MSKÜ Mezunlar Derneği iş birliği ile düzenlenen “Mezunlar Buluşması” etkinliğinde öğrencilerimiz mezunlarımızla bir araya geldi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde gerçekleşen buluşma öncesinde mezun öğrencilerle yerleşke turu gerçekleştirildi.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek de etkinlikte mezunlarımıza ve öğrencilerimize seslenerek, “Üniversitemiz bugün, ülkemizin ve şehrimizin en kıymetli kurumlarından biri haline gelmiş bulunmaktadır. Eğitim kalitesiyle, yerleşke yapılanmasıyla, araştırma olanaklarıyla Üniversitemiz, dün olduğundan çok daha güçlü bir cazibe merkezi olmuştur. Proje üreten yenilikçi öğretim üyeleri, özgüveni yüksek yaratıcı öğrenciler, dijital eğitimde markalaşma gibi birçok atılım aracılığıyla her kulvarda ön saflarda yer almaktayız. Bu anlamda öğrencilerimiz, geçmiş ve bugünün birikiminden aldıkları feyz ile ülkemizin kalkınması için büyük bir sinerjiyle çalışıyorlar. Siz mezunlarımız ise önemli iş insanları, doktorlar, sanatçılar, girişimciler, mühendisler, öğretmen ve sayamadığımız birçok mesleği icra ederek Üniversitemizi layıkıyla temsil ediyorsunuz. Nitekim mezunlarımızın öğrencilerimiz için önemli rol modeller olduklarına inanıyorum. Bu iki değerli gurubun bir araya gelmesini bu sebeple çok önemsiyorum. İnanıyorum ki yeniden bir araya gelerek düzenlediğimiz bu etkinlik, bağımızı daha da güçlendirecektir. Gayemiz Üniversitemize olan aidiyet duygunuzu güçlü bir şekilde sürdürerek bu etkinlikleri, geleneksel hale getirmektir. Sizler yoğun programlarınızda bu etkinliğe katılmak için zaman ayırdınız. Etkinliğimizin sonunda daima hatırlayacağınız güzel bir deneyimle iş yaşamınıza geri dönecek olmanızın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

MSKÜ’nün farklı fakülte ve programlarından mezun olan öğrenciler, mezuniyet sonrası mesleki çalışmalarını, mezun oldukları kurumla ilgili mesleki hayatlarında edindikleri izlenimlerini, anılarını ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştı.

Karşılıklı sohbetlerin, paylaşımların ve öğrencilerimizden gelen soruların cevaplanması ile “Mezunlar Buluşması” etkinliği son buldu.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 20.05.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1690