Haber

Milas Veteriner Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirildi

Son Güncelleme Tarihi : 07.11.2019 00:00

Üniversitemiz Milas Veteriner Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni, Milas Veteriner Fakültesi yerleşke alanında gerçekleştirildi.

Milas Veteriner Fakültesi tarafından düzenlenen Beyaz Önlük Giyme Töreni’ne; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı, ilçe protokolü ile çok sayıda akademik, idari personel ve öğrenci katıldı. Törene Milas halkı da büyük ilgi gösterdi.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek; Milas Veteriner Fakültesinin kuruluş aşamasında emeği geçenlere teşekkür ederek, fakültenin fiziki yapısı ve eğitimi hakkında bilgi verdi. Milas Veteriner Fakültesi yakın gelecekte bölgemizde ve ülkemizde yıldız gibi parlayan marka bir fakülte konumunda olacağını belirten Çiçek, “Milas Veteriner Fakültemizi gün be gün geliştiriyoruz. Nitekim doğrudan canlı yaşamına dokunan Veteriner Fakültemize Araştırma ve Uygulama Çiftliğinin kurulması amacıyla, geçtiğimiz günlerde Milli Emlak’tan 118 dönümlük arazi devri gerçekleştirildi. Burada yetiştiricilik ve binicilik eğitimi kampları yapılarak Fakültemiz bölgede önemli bir rol üstlenecektir. Evcil hayvanlarımızın ıslahı çalışmaları yine bu merkezimiz bünyesinde faaliyet gösterecek olup üniversitemizin tüm birimleri bu merkezden faydalanabilecektir. Bu vesile ile arazi devri sürecinde emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyor, Ülkemize, Bölgemize ve Muğla’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Yine Önümüzdeki günlerde “Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezini” de fakültemize kazandırmış olacağız. Ayrıca Akdeniz ve Ege Bölgesini kapsayacak çalışma alanı ile “Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi”nin kurulması için girişimlerde bulunduk. Bu sürecin de en yakın zamanda sonuçlanmasını beklediğimizin müjdesini öğrencilerimizle ve sizlerle paylaşmak istiyorum.” dedi.  

Milas Veteriner Fakültesi öğrencilerinin verdiği mini konserin ardından öğrenciler beyaz önlüklerini giydi. 

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 07.11.2019 00:00
Okunma Sayısı : 4335