Haber

Mobbinge Karşı Mücadele Desteklerle Güçleniyor

Son Güncelleme Tarihi : 07.02.2022 07:00
Mobbing ile Mücadele Derneği Muğla İl Temsilcisi Prof. Dr. Pervin Çapan ile temsilci yardımcısı Doç. Dr. Cem Şahin ve Doç. Dr. Nilfer Şahin kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek, Mobbing İle Mücadele Kararlılık Beyanı’nı sunuyor.

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Mobbing ile Mücadele Derneği Muğla İl Temsilcisi Prof. Dr. Pervin Çapan ve temsilci yardımcısı aynı zamanda Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Şahin,  Mobbing Farkındalık Haftası kapsamında ilk olarak Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’i ziyaret etti.

Prof. Dr. Pervin Çapan ve Doç. Dr. Cem Şahin, 1-7 Şubat Mobbing Farkındalığı Haftası dolayısıyla gerçekleştirdiği ziyarette, farkındalık haftası boyunca yapılacak çalışmalar hakkında Rektör Çiçek’e bilgi verdi. Prof. Dr. Pervin Çapan ve Doç. Dr. Cem Şahin, aynı zamanda “Mobbing İle Mücadele Kararlılık Beyanı”nı sundu.

Mobbingle Mücadele Derneğinin çalışma barışının korunması, onurlu çalışma hakkının gözetilmesi, deneyimli insan kaynağının doğru kullanılması ve pozitif işyeri ortamlarının artırılması amacıyla 2010 yılında Ankara’da kurulduğunu ifade eden Çapan, derneğin kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin her yerinde mobbingle mücadele ettiğini söyledi.
Prof. Dr. Pervin Çapan, mobbingle mücadele edilmediği takdirde iş akışının bozulmasıyla hem işlerin aksayacağını hem de mobbinge uğrayan için psikolojik problemlerin oluşacağını söyleyerek, “1-7 Şubat Mobbing ile Mücadele Haftasında bu yıl ki temamızı “Mobbing ile Mücadelede Kararlıyız” olarak belirledik. Dernek olarak Mobbing ile Mücadele Kararlılık Beyanını yayımlayarak, kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Kamu, özel sektör, kurum ve kuruluşların, STK’ların bu kararlılık beyanını destekleyeceklerine yürekten inanıyoruz. Amacımız pozitif bir yaklaşımla ülkemizde Mobbing Farkındalığını artırmak ve Mobbing ile Mücadele bilincini geliştirmektir” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Çiçek de, mobbing konusundaki hassasiyetini dile getirerek zorbalık, duygusal taciz ya da yıldırma davranışlarının tümüne karşı mücadele konusunda destek vereceklerini söyledi.

Mobbing Farkındalığı Haftası dolayısıyla Mobbing ile Mücadele Derneği Muğla İl Temsilciliği, Valimiz Orhan Tavlı’yı da ziyaret ederek mücadeleleri için destek isteyecek. Aynı zamanda Üniversitemiz tarafından mobbing farkındalığını artırmak ve mobbing ile mücadele bilincini geliştirmek amacıyla tiyatro gösterileri, sempozyum ve paneller düzenlenecek.

 
MOBİNG İLE MÜCADELE DE KARARLILIK BEYANI

Her kademedeki tüm çalışanlarımız; görev, yetki ve sorumluluk bilinciyle, çalışma ilişkilerinin kurulması ve yürütülmesinde birbirlerinin onur ve saygınlığına karşı en yüksek özeni gösterecektir.

Bu değerlere zarar verecek yıldırıcı, düşmanca, aşağılayıcı ve rencide edici davranışlardan kaçınmak; çalışma ortamında psikolojik tacizi engellemek için her türlü özeni göstereceklerdir.

Çalışanlarımız psikolojik tacize maruz kaldıklarında veya tanık olduklarında silsile yolu ile üst yönetime derhal bilgilendirmekle yükümlüdürler.

Her kademedeki çalışanımızın onur ve saygınlığının korunmasını sorumluluklarımız arasında kabul ettiğimizi ve bu davranışlara müsamaha göstermeyeceğimizi kararlılıkla beyan ve taahhüt ederiz.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 07.02.2022 07:00
Okunma Sayısı : 2114