Haber

MSKÜ Mezunlarını Coşkuyla Uğurladı

Son Güncelleme Tarihi : 03.09.2021 09:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı mezunlarını verdi.
Geçtiğimiz yıl  öğrencilerini yeni yaşamlarına çevrimiçi törenle uğurlama kararı alan Üniversitemiz, bu yıl geniş katılımlı mezuniyet törenleri düzenledi.
Ortaca Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen çevrimiçi mezuniyet töreni ile öğrenciler mezuniyet sevincini ve gururunu bir arada yaşadı.
Törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Ortaca Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Umut Avcı ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Ortaca Meslek Yüksekokulu birincisi Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü öğrencisi Yasemin Yeşil’in konuşması ile başlayan tören, Prof. Dr. Umut Avcı, Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir’in konuşması ile devam etti.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek özveriyle bu sürece katkı sunan herkese teşekkürlerini sunarak sözlerine şöyle devam etti; “Mesleki eğitim; toplumsal hayatın her alanında ihtiyaç duyulan mesleklerde kalifiye teknik elemanlar yetiştirilmesi için gerekli bilgi ve becerilerin verildiği eğitimdir. Mesleki eğitimin amacı, toplumun hedefleri ve iş çevrelerinin talepleri doğrultusunda bireylere belirli bir mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve uygulama yeterliliklerinin kazandırılmasıdır. Bizler de geleceğimizin teminatı olan sizleri bu becerilerle donattık ve hayata hazırladık. Nitekim bilim ve teknolojideki gelişmelere paralel olarak hızla gelişen sektörel yapının ihtiyaç duyduğu insan gücünü bizzat sizler oluşturmaktasınız. Bu sebeple atacağınız her adım ülkemiz refahı adına çok önemli olacaktır. Bizler sizlere güveniyor ve en iyisini başaracağınıza inanıyoruz” dedi.

Edebiyat Fakültesi öğrencilerimiz de Üniversitemiz Stadyumunda düzenlenen törenle diplomalarına kavuştu. Törene Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu, Üniversitemiz öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Törende, Edebiyat Fakültesi üçüncüsü Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları öğrencisi Hatice Avcı, arkadaşlarına seslendi.
Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akar’ın ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük'ün konuşmalarının ardından Fakülteden ve Bölümlerden dereceye giren öğrencilere belgelere verildi.

Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (Marmaris) öğrencileri de mezuniyet heyecanını yaşadı.
Marmaris Amfi Tiyatro’da düzenlenen törene Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek,
Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ekrem Ayan, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Mehmet Demir, Yüksekokul öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Tören, TRT Sanatçısı Abdullah Sözen’in türkü dinletisi ile başladı, protokol konuşmaları ile devam etti.
“Gerçek hayat mücadelenizin, mezuniyetinizle başladığını unutmayın” diyen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, sözlerine şöyle devam etti, “Bu bilinçle azminizden bir şey kaybetmeden çıktığınız yolda emin adımlarla ilerleyin. Kendinizi geliştirmeye ve yeni şeyler öğrenmeye her zaman devam edin. Çalışın, çalışın ve çok çalışın”
Ardından Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğr. Gör. Lilia Calinkova ve öğrencilerinden kemanda Ayşe Şevval Dinçer, viyolonselde Fevzi Bedir, katılımcılara müzik dinletisi sundu.
Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu birincisi Turist Rehberliği Programı mezunu Abdülkadir Tokur’un konuşmasının sonrasında öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi.
Tören sonunda tüm öğrenciler, büyük bir coşkuyla keplerini havaya fırlattı.
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 03.09.2021 09:00
Okunma Sayısı : 1657