Haber

MSKÜ Mezunlarını Dijital Mezuniyet Töreni İle Uğurladı

Son Güncelleme Tarihi : 27.08.2020 00:00

Üniversitemiz, Covid-19 Pandemisi nedeniyle bu yıl gerçekleştirilmeyen mezuniyet törenleri yerine dijital mezuniyet töreni düzenledi.

Koronavirüs Pandemisi nedeniyle üniversitelerde bu yıl mezuniyet törenleri yapılamadı. Küresel salgın nedeniyle uzaktan eğitim yoluyla eğitimlerini tamamlayan öğrenciler için alternatif yollar düşünen üniversiteler, öğrencilerini yeni yaşamlarına çevrimiçi bir törenle uğurlama kararı aldı.

Üniversitemizde ise bünyesinde yer alan tüm fakültelerde, yüksekokullarda ve meslek yüksekokullarda çevrimiçi mezuniyet töreni gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in ve öğretim üyelerinin makam odalarından katıldığı dijital mezuniyet törenine öğrenciler ve aileleri evlerinden kendi bilgisayarları üzerinden bağlandı. Dijital mezuniyet törenlerine katılım yoğun oldu.

Fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu tanıtım filmlerinin gösterilmesiyle başlayan dijital törenlerde, öğrencilerin gerçek bir mezuniyet deneyimi yaşaması sağlandı. 

Rektör Çiçek, eğitim öğretim hayatları boyunca yoğun çaba sarf eden öğrencileri törensiz uğurlamak istemediklerini belirterek, bugün öğrenciler ve aileleri kadar kendilerinin de çok mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, küresel pandeminin son bulması durumunda önümüzdeki yıl görkemli bir mezuniyet töreni düzenleneceğinin de müjdesini verdi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 27.08.2020 00:00
Okunma Sayısı : 2821