Haber

MSKÜ Ulusal Disiplinlerarası Öğrenci Kongresi Başladı

Son Güncelleme Tarihi : 12.05.2022 07:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından düzenlenen MSKÜ Ulusal Disiplinlerarası Öğrenci Kongresi Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı.

Sosyal, Fen, Sağlık ve Eğitim Bilimleri alanlarında öğrenim gören tüm önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin disiplinler arası çalışmalarını tanıtacakları, paylaşacakları, tartışacakları ve yeni bakış açıları elde edebilecekleri bilimsel bir platform olan kongrede, öğrenciler sözlü bildiri ve poster bildiri ile disiplinlerarası çalışmalarını araştırmacılara sunacak.

Ülkemizde disiplinlerarası bir öğrenci kongresi olması açısından ilk olan bu organizasyonun açılışına Muğla Valisi Orhan Tavlı, çevirimiçi ortamda TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile çok sayıda araştırmacı ve öğrenci katıldı.

Kongre Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Soner Taslak’ın konuşmalarının ardında söz alan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, bu Kongre ile öğrencilerin güçlerini birleştirerek daha müreffeh, öz kaynakları daha güçlü bir Türkiye’ye yeni ufuklar açacaklarına gönülden inandığını söyledi.

Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, sölerine şöyle devam etti:
“Üniversitemizin, paylaşarak üreten bir araştırma çatısına dönüştüğünü gururla ifade edebilirim. Başarı meşalesini daha ileriye taşıyan, ufkun ötesini de görebilen öğrencilerimiz ise TÜBİTAK 2209-A ve 2209- B projelerinde yıldan yıla katlanarak artan bir yükselişle emeklerimizin karşılığını verdiler, bizlere yeni bakış açıları kattılar. Geçtiğimiz yıl Türkiye 2.’si olarak Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programında tarihinin en yüksek başarı oranını yakalayarak, ülkemizin en başarılı üniversiteleri arasında yer almıştık. TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Araştırma projeleri 2021 2. Döneminde ise 135 Üniversiteden toplam 1998 başvurunun 1295’i kabul edilmiş, toplam başvurunun %23’ü Üniversitemizden olmuştu. Desteklenmeye değer görülen başvuruların %22’sine ise yine üniversitemiz imza atarak, Türkiye 1.’liğine açık bir ara ile yerleşmişti. Öğrencilerimizin Araştırma Üniversitesi olma hedefimize aynı istekle sundukları bu katkı, azmimizi daha da arttırdı. Girişim Park adıyla tesis etmekte olduğumuz alanla onların yaratıcı fikirlerini özgür bir ortamda hayata geçirebilmeleri için önemli bir adım daha attık. Çünkü ülkemizin kalkınma sürecine öğrencilerimizin güçlü dimağlarıyla katılımı hayati önem taşıyor.”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ev sahipliğinde toplam 43 oturumda disiplinlerarası çalışmaların sunulacağı kongre, 12-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında devam edecek.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 12.05.2022 07:00
Okunma Sayısı : 1657