Haber

MSKÜ UZEM Çalışmalarını 10. Yıl Bülteni’yle Sundu

Son Güncelleme Tarihi : 28.06.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM), kuruluşunun  10. yıl dönümünde 10. Yıl Bülteni’ni yayımladı.

MSKÜ’nün 30. kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlandığı bu günlerde, 2012 yılının Nisan ayında kurulan MSKÜ UZEM de 10. kuruluş yıl dönümünü kutluyor. 

Çeşitli sebeplerle geleneksel eğitimden uzak kalan öğrencilere, nitelikli öğrenme ortamlarıyla eğitim fırsatı veren MSKÜ UZEM, bunun yanı sıra yüz yüze derslerde de doğru, yerinde ve etkili teknoloji entegrasyonunun sağlandığı bir eğitim ortamı sunuyor.

UZEM 10 yıllık özveri ve gayretle MSKÜ’nün; bilgi çağının gerektirdiği koşullara uyum sağlayabilen, problem çözebilen, teknolojiyi etkin ve doğru kullanabilen, yaratıcı düşünen, iletişimi yüksek bireyler yetiştirebilen bir kurum olmasına katkı sağlamaya devam ediyor.

Kurulduğu yılda yalnızca sınırlı sayıda uzaktan eğitim programı ve ortak dersleri uzaktan öğretim yoluyla veren UZEM, bugün MSKÜ bünyesinde her düzeyde verilen tüm derslere Öğrenme Yönetim Sistemi’nden (DYS) erişilebildiği; öğrenci profili ve konu alanına göre bazı derslerin tamamen uzaktan öğretim yöntemiyle verildiği; isteyen öğretim elemanlarının sınavlarını elektronik ortamda, gözetimli ve güvenilir bir şekilde yapabildiği, öğrencilerin her aşamada bilgilendirildiği; öğretim elemanlarının yeni pedagojiler ve dijital teknolojilerin eğitim ortamlarında kullanımı gibi konularda sürekli olarak farklı kanallarla desteklendiği bir ortam oluşturdu.

MSKÜ UZEM koordinasyonunda; lisansüstü sınavlar, tez öneri ve savunmaları, doktora tez izleme komitesi toplantıları ve yeterlik sınavları ile doçentlik sözlü sınavları elektronik ortama taşınarak zamandan ve maliyetten önemli ölçüde tasarruf sağlandı.

Kurulan bu teknik ve beşeri altyapı, pandemi döneminin sorunsuz geçirilmesinde de önemli rol oynadı.
 
Bülten e-kitap için tıklayınız.
Bülteni pdf olarak indirmek için tıklayınız.
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 28.06.2022 00:00
Okunma Sayısı : 2057