Haber

MSKÜ’de Türkü Konseri

Son Güncelleme Tarihi : 30.05.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Türk Halk Müziği Topluluğu ve Korosunun sunduğu “Birliğimiz, Dirliğimiz, Türkülerimiz” konseri hem öğrencilerden hem de vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Konserde ünlü zurna üstadı Halil Çokyürekli de sahne aldı.

Öğretim Görevlisi Seval Işıklı'ın yönetiminde 3 saat süren konserde, Türkiye'nin farklı yörelerinden 24 eser seslendirdi. Konserin finalinde ise konserin onur konuğu zurna üstadı Halil Çokyürekli sahne aldı.
MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu konser öncesi tamamen doldu. 2 bölümden oluşan konserde Azerbaycan türkülerine de yer verildi.

Grup Dir İzmir Dans ve Ritim Topluluğu üyeleri zaman zaman sahnede konsere eşlik ederken; ekip Kafkas oyunları ile izleyicilerden büyük alkış aldı. Konserin son bölümünde ise zurnazen Halil Çokyürekli sahneye çıktı. Türkiye'ye zurnayı sevdiren adam olarak anılan Çokyürekli, zurna ile 3 parça seslendirdi. Ardından Çokyürekli, yoğun istek üzerine zurna ile caz müziği de seslendirdi.

Türk Halk Müziği Topluluğunun 31 kişilik korosu Eğitim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Fen Fakültesi ve Tıp Fakültesinde okuyan ya da mezun olan öğrencilerden oluşuyor.

Konseri izlemek için tıklayınız.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 30.05.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1901