Haber

MSKÜ’den Özel Çocuklar İçin Özel Şenlik

Son Güncelleme Tarihi : 13.05.2022 07:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Muğla Meslek Yüksekokulu tarafından, Muğla Eğitim Uygulama Okulu bahçesinde engelli öğrenciler için Özel Çocuklar Şenliği düzenlendi.

Çocuk Bakım ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı ve Otel Lokanta ve İkram Bölümü Aşçılık Programı iş birliği ile düzenlenen etkinlikte, özel çocuklar gönüllerince eğlendi.

Palyaço gösterileri, grup açık hava oyunları, dans gösterileri, yüz boyama, sanat etkinlikleri ve Aşçılık Programının ikramlıkları ile unutamayacakları bir gün yaşayan çocuklar, şenliğin her yıl düzenlenmesini istedi.
MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek de şenliğe katılarak öğrencilere ikramlık dağıttı ve çocuklarla birlikte oyun oynadı.

Etkinliğe Şehbal Baydur İlköğretim Okuluna devam eden normal gelişim gösteren öğrenciler de davet edilerek; bu öğrencilerin engelli çocuklara karşı tutumlarının olumlu yönde geliştirilmesi hedeflendi.

Çocuk Bakım ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayça Büyükcebeci, Muğla Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı olarak her yıl ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik etkinlikler düzenlediklerini ancak ağır engeli olan öğrencilerin bu etkinliklere katılamadıklarını söyledi.

Bu sebeple özel öğrenciler için de bir şenlik düzenlemeye karar verdiklerini belirten Dr. Öğr. Üyesi Ayça Büyükcebeci, “Her çocuk oyun oynamayı, eğlenmeyi, gülmeyi ve dans etmeyi sever. Bu etkinlikte normal gelişim gösteren öğrenciler engelli arkadaşları ile kaynaştı; onların kendilerinden farklı olmadığını görmeleri bizleri çok mutlu etti. Muğla Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakım ve Gençlik Hizmetleri olarak misyonumuz toplumla bütünleşmek ve topluma yarar sağlamaktır. Öğrencilerimize de bu misyonu kazandırmaya yönelik etkinliklerimiz her zaman devam edecektir” dedi.  

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 13.05.2022 07:00
Okunma Sayısı : 2141