Haber

MSKÜ’lü Öğrencinin Tasarımına TÜBİTAK’tan Ödül

Son Güncelleme Tarihi : 08.10.2021 00:00
Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Fatih Kıyıkçı, TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bilgi ve İletişim Teknolojileri kategorisinde, “ETAI” isimli çalışmasıyla dördüncü oldu.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrenci, akademisyen ve mezunlarının ulusal ve uluslararası düzeyde başarılarına bir yenisi daha eklendi. 
21-26 Eylül’de İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST 2021’de sergilenen araştırma projesiyle, enerji sektöründeki problemleri çözmeye yönelik geliştirilen “Elektrik Enerjisi Piyasaları için Yapay Zeka ile Üretim, Talep ve Fiyat Bilgisi Tahminleme Platformu: ETAI”, Bilgi ve İletişim Kategorisinde dördüncülük ödülünü kazandı.
Danışmanlığını Mühendislik Fakültemizde Öğretim Üyesi Dr. Enis Karaaslan’ın yaptığı “ETAI” ile web üzerinden kontrol edilebilen,  özelleştirilebilir bir şekilde  tahminleme yapabilen ve kullanıcı firmaya önemli istatistikleri gösterebilen bir sistem geliştirildi.
Türkiye’nin en prestijli öğrenci projeleri yarışması TÜBİTAK 2242’de tanıtılan; kullanımı kolay, bütünleşik ve esnek bir platform sunan bu proje, ilgili sektörden pek çok yerli ve yabacı firma ile kurumların da ilgisini çekti.
“ETAI” ile TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programından (BİGG) sağlanacak destek sayesinde, veri analitiği firması kurularak ekibin genişletilmesi ve piyasada aktif rol oynayan şirketlerin kullanımına sunulması amaçlanıyor. Böylece Avrupa Birliği ülkeleri ile Japonya gibi ülkelerde faaliyet gösteren analitik  firmaları için harcanan dövizin ülke içerisinde kalması sağlanacak.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 08.10.2021 00:00
Okunma Sayısı : 3402