Haber

MSKÜ’ye Eğitimde Erişilebilirlik Ödülleri’nden “Yeşil Bayrak”

Son Güncelleme Tarihi : 05.05.2021 07:00

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), Engelsiz Üniversite Ödülleri’nden “yeşil bayrak” ile ayrıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla 2018 yılından bu yana her yıl "Engelsiz Üniversite Ödülleri" veriyor. Engelsiz Üniversite Ödülleri Töreni bu yıl Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve YÖK Yürütme Kurulu Üyelerinin katılımıyla çevrimiçi ortamda düzenlendi.

Üniversitemiz ise Turizm Fakültesi ile “Eğitimde Erişilebilirlik” kategorisinde “yeşil bayrak” aldı.

MSKÜ, “Engelsiz Üniversite” sloganıyla yürüttüğü çalışmalar sonucunda geçtiğimiz ay “Erişilebilir Üniversiteler” kategorisinde jüri değerlendirmesi ile Türkiye ikinciliğine layık görülmüştü. Üniversitemiz bu defa da Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında verilen Eğitimde Erişilebilirlik Ödülü’nün sahibi oldu.

Engelsiz Kampüs Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Sinem Acar, Turizm Fakültesi öğretim elemanı Araş. Gör. Dr. Merve Bulut ve Turizm Fakültesi idari ve akademik personelinin iş birliği ile Turizm Fakültemiz, bünyesinde öğrenim gören engelli öğrencilerin eğitsel imkânlara erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar neticesinde ödüle layık görüldü.

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “Bizler büyük ve güçlü MSKÜ ailesi olarak, ‘Engelsiz Üniversite’ alanında yürüttüğümüz önemli çalışmalarımızla ve uygulamaya koyduğumuz başarılı projelerimizle ülkemizin en ‘öğrenci dostu’ üniversitesi olmaya adayız. Bu hedefimize ulaşmak için özel gereksinimi olan öğrencilere, gereksinim duydukları akademik ve sosyal desteği sağlayacak çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımız ise engelli öğrencilerin eğitim imkanlarına ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan Yükseköğretim Kurulu ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından ödüllendirildi. Biz MSKÜ olarak tüm öğrencilerimizin eğitime erişimini önemsiyoruz ve engeli bulunan öğrencilerimizin eğitim ortamına ve yerleşke hayatına katılımını kolaylaştıracak çalışmalar üretmeye devam edeceğiz” diyerek “engelsiz üniversite” anlayışını Üniversitemizde güçlendirmek için girişimlerin süreceğini belirtti.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 05.05.2021 07:00
Okunma Sayısı : 2013