Haber

Muğla Turizm MYO Tanıtımı Yapıldı

Son Güncelleme Tarihi : 18.03.2019 12:30

Geçtiğimiz yıl yapımına başlanan Üniversitemiz Muğla Turizm Meslek Yüksekokulu binasının tanıtım töreni yapıldı.

Törene, Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan, Mehmet Yavuz Demir, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Üniversitemiz personeli ile Muğlalı vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmalarının öncesinde protokol üyeleri, henüz yapım aşamasında olan Muğla Turizm Meslek Yüksekokulu inşaat alanını gezdi.

Muğla Turizm MYO Binasının yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “Üniversitemizin bugünlere gelmesinde meslek yüksekokullarımızın payının çok büyük olduğunu düşünüyorum. Gelişmiş ülkelerdeki nitelikli insan kaynağına baktığımızda mesleki eğitim süreçlerinin çok önemli bir dinamik olduğunu görüyoruz. İşte bizler de bugün, Akyaka gibi bir yeryüzü cennetine, 3 bin 500 metrekare alana kurulu modern bir MYO binası kazandıracak olmanın haklı gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Ben bu noktada tüm birimlerimize olduğu gibi, Muğla Turizm MYO’na özel bir önem atfediyorum. İnanıyorum ki buradaki öğrencilerimiz, Akyaka’mızın mavi ve yeşiline kendi renklerini de katacak, burada bir gökkuşağı oluşturacaklardır. Çok kısa bir sürede inşa ettiğimiz 10 derslik, 5 atölye, 2 kafeterya, 1 konferans salonu, 1 hobi salonuna sahip olan MYO’muzda muhteşem bir manzara karşısında öğrenim görmek, eminim öğrencilerimizin yaratıcılıklarını ve üretkenliklerini geliştirecektir” dedi.

Rektör Çiçek, Akyaka gibi olağanüstü bir yerde eğitim görmenin büyük bir ayrıcalık olduğunu vurgu yaparak, Akyaka’da olduğu gibi Üniversitemizin tüm birimlerinde bölgenin yerel özelliklerini gözettiklerini ve bu sayede öğrencilerin fiilen istihdam alanı bulabilecekleri lokasyonlar tercih ettiklerini söyledi.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 18.03.2019 12:30
Okunma Sayısı : 7689