Haber

Muğla Üniversitesi Spor Kulübü Başarıdan Başarıya Koşuyor

Son Güncelleme Tarihi : 29.04.2022 00:00
Muğla Üniversitesi Spor Kulübü Basketbol Takımı, Muğla’yı Türkiye Basketbol Bölgesel Ligi’nde başarı ile temsil ediyor.

Tamamı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerinden oluşan ekip, öncelikli olarak il bazında düzenlenen turnuvada Fethiye, Bodrum ve Menteşe ilçesinden katılan rakipleri arasından şampiyonluğa uzandı.

Bu turnuvanın ardından ilimizi ulusal turnuvada temsil etme hakkı kazanan takım, Türkiye Basketbol Federasyonu merkezinde gerçekleşen kura çekimi sonrasında Aydın Söke, Denizli Çamlık ve Bodrum ESA kulüplerinin yer aldığı Türkiye Basketbol Bölgesel Ligi D grubunda ilk devre müsabakalarını lider olarak tamamladı.

Takımın baş antrenörlüğünü yapan Spor Bilimleri Fakültesi Araş Gör. Kaan Salman “Sene başında takımımız için toplanan ekibimizle bu kadar uzun bir yolculuğa çıkacağımızı açıkçası biz de beklemiyorduk. Öncelikli hedefimiz Üniversiteler Arası 1. Lig Müsabakalarıydı. Fakat elimizde bulunan kadro her gün daha fazla çalışarak daha büyük işler yapabileceğini bizlere gösterdi. Bizler de bu doğrultuda Üniversite takımımızda oynayan gençlerimiz ile yerel liglere de takılma fikrini ortaya çıkardık. 19 yaş ortalamasına sahip ekibimiz, Ekim ayından bu yana Kulüp turnuvalarında Büyük Erkekler ve Ümit Erkekler kategorilerinde il şampiyonu oldu. Ayrıca Üniversiteler 1. Liginde Şampiyon olarak bir ilki gerçekleştirdi. 6 aydan fazla süredir antrenman yapan bu ekibimizi, Federasyonumuzun Bölgesel Basketbol Ligine katılım hakkı etmesiyle birlikte konuyu Spor Bilimleri Dekanımız ve aynı zamanda Kulüp Başkanı Sayın Prof. Dr. Özcan Saygın aracılığı ile Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Hüseyin Çiçek hocamıza ilettik. Sayın Rektör sporu ve sporcuyu her zaman desteklemesi sayesinde Üniversite Spor Kulübümüz olarak ilimizi en güzel şekilde temsil etmeye başladık; grubumuzun ilk devre müsabakalarını lider olarak tamamladık. Ülke genelinde toplam 37 takımın mücadele ettiği ligde,  Menteşe ilçemizi basketbol bölgesel liginde temsil eden tek takım olma özelliğine sahip olan ekip,  ligin en genç ve aynı zamanda maaş bütçesi olmayan, tamamen öğrencilerden oluşan tek takımıyız. Bu genç ve mücadeleci takım için ikinci devrenin ilk müsabakası çok büyük önem taşımaktadır. Bu önemli müsabakada Tüm Üniversitemiz personelini, öğrencilerimizi ve Menteşe halkımızı 7 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00 da Atatürk Spor Salonuna (GSİM Yanı) bekliyoruz” dedi.

Muğla Üniversitesi Spor Kulübü Basketbol Takımı’nın genel menajerlik görevini Spor Bilimleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Görkem Menteş, yardımcı antrenörlük görevini ise Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi basketbol uzmanlık mezunu Emre Aka yapıyor.

 
 
 
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 29.04.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1745