Haber

Muğla Vikings, Heroes’u Ağırladı

Son Güncelleme Tarihi : 14.02.2022 07:00
Üniversiteler Arası Korumalı Futbol 1. Ligi B grubunda mücadele eden Muğla Vikings Korumalı Futbol Takımımız, evinde Akdeniz Üniversitesi Heroes takımını konuk etti.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından, ÜNİLİG kapsamında organize edilen Üniversiteler Arası Korumalı Futbol 1. Ligi B grubunda mücadele eden iki takım Üniversitemiz Stadyumunda karşı karşıya geldi.

Çekişmeli ve seyir zevki yüksek bir karşılaşma sunan Vikings ve Heroes takımları, maçı 14 - 28 tamamladı.
ÜNİLİG'in en heyecanlı branşlarından biri olan korumalı futbol karşılaşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek de tribünden izledi.

Muğla Vikings Korumalı Futbol Takımımız, 27 Şubat 2022 tarihinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Titans takımıyla karşı karşıya gelecek.

 
Muğla Vikings Korumalı Futbol takımı 2014 yılında, bu spora gönül veren Üniversitemizin çeşitli bölümlerinden bir grup öğrencimizin ortak çabaları ile kuruldu. Spor Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Zeynep Aydoğan’ın sorumluluğunu üstlendiği takımın antrenörlüğünü ise Edebiyat Fakültesi mezunlarımızdan İrfan Okyay yapıyor. Avrupa Bölgesi Şampiyonlukları bulunan ve Alman Milli Takım yönetciliği tecrübesine sahip Kevin Rbib, takımın yardımcı antrenörlüğünü yürütüyor.
Muğla Vikings Korumalı Futbol takımı amacını “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim’ sözleri ışığında sporcular yetiştirmek; Üniversitemizin farklı fakültelerinden farklı öğrencilerin birbiriyle tanışmalarını sağlamak; onlara kendilerini özgürce ifade edebilecekleri sportif bir ortam sunmak” olarak açıklıyor.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 14.02.2022 07:00
Okunma Sayısı : 2445