Haber

Muğla’da 15 Temmuz Etkinlikleri

Son Güncelleme Tarihi : 15.07.2021 00:00
15 Temmuz hain darbe girişiminin önemli ayaklarından Muğla’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Bisiklet Federasyonu faaliyeti kapsamında Menteşe Marmaris arası, puanlı bisiklet yarışı düzenlendi. Türkiye’nin 27 ilinden toplam 212 bisiklet sporcusu yaklaşık 60 kilometre pedal çevirdi. Menteşe Cumhuriyet Meydanı’nda başlayıp Marmaris’te sona eren bisiklet yarışını Muğla Valisi Orhan Tavlı başlattı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ‘Şehitlik Mezarlığı’ ziyaret edildi. Ziyarette Vali Orhan Tavlı, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla il protokolü, kurum müdürleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.
Şehitlik mezarlığında Vali Orhan Tavlı, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve diğer katılımcılar şehitlerin mezarına karanfil bıraktıktan sonra şehitler için Kur’anı Kerim ve dualar okundu.
Şehitlik ziyaretin ardından Muğla il protokolü Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi Fuaye Alanında sergilenen “15 Temmuz İhanet ve Diriliş” fotoğraf sergisini gezdi. Türk milletinin azmi, duruşu ve kararlılığı ile darbe girişimine verdiği karşılığı fotoğraflarla yeniden hatırlatan sergi, 15 Temmuz gecesi Marmaris’te ve ülkemizde yasanları bir kez daha gözler önüne serdi.
Sergi sonrası Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından düzenlenen “Demokrasi ve Milli Birlik Paneli”ne geçildi. Yöneticiliğini Prof. Dr. Ali Akar’ın yaptığı panelde Prof. Dr. Bayram Coşkun “Türkiye’de Askeri Darbeler ve Anayasa”, Doç. Dr. Zafer Durdu “ Türkiye’de Siyasal Kültür ve Askeri Darbeler” ve Dr. Öğr. Üyesi Ünal Bozyer “Askeri Darbelerin Siyasi ve Toplumsal Etkileri” başlıklı birer sunum yaptı.
Ardından Üniversitemiz merkez yerleşkede bulunan15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı’nda 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına fidan dikildi.
Terör örgütü FETÖ tarafından darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişiminde bulunulan Marmaris’te de program düzenlendi. Buradaki programa Muğla Valisi Orhan Tavlı ile birlikte Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyik, Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu, Prof. Dr. Artay Yağcı, Muğla il protokolü ve vatandaşlar katıldı.
Atatürk Meydanı'ndaki anma programında toplananlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla marşlara eşlik etti. Aksaz Askeri Bandosu konser verdi. Mehter takımı, sosyal mesafe kurallarını dikkate alarak marşlar seslendirdi.
Etkinlik sırasında Marmaris su sporları merkezi sporcuları gösteri gerçekleştirdi. Türk bayraklarıyla donatılan Sahil Güvenlik botu da Marmaris açıklarında demirledi. Geminin gövdesine "Türkiye Geçilmez" yazısı lazer ışıklarla yansıtıldı.Haber Metnini Buraya Yazınız...
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 15.07.2021 00:00
Okunma Sayısı : 2700