Haber

Muğla’da 1. Kariyer ve Girişimcilik Zirvesi Düzenlendi

Son Güncelleme Tarihi : 29.04.2019 11:30

Muğla’da Kariyer ve Girişimcilik Platformu (KAGİP) tarafından 1. Kariyer ve Girişimcilik Zirvesi düzenlendi.

1. Kariyer ve Girişimcilik Zirvesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının destekleriyle, Üniversitemiz Kariyer Topluluğu ile Çankırı Karatekin Üniversitesi Kariyer Yönlendirme Topluluğu tarafından ortaklaşa düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen zirvede Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek konuşma yaparak, küresel rekabet ortamında sorumluluk alarak böyle bir organizasyonu gerçekleştiren herkese teşekkür etti.

Prof. Dr. Çiçek, “Online alışveriş devi Amazon’un kurucu başkanı ve en büyük hissedarı olan Bezos genç bir girişimciydi. Yine Facebook’un kurucularından Zuckerberg ve Google kurucularından Larry Page genç girişimcilerdi. Ancak onların bu başarıları elde etmeleri hep bir kıvılcım ile yani düşünsel bir filizlenme ile gerçekleşmiştir. Benim gençlerimizin gözlerinde gördüğüm işte bu kıvılcımdır. İnanıyorum ki bu topraklarda binlerce göremediğimiz kıvılcım, yeşerememiş filizler vardır. Bizlere düşen o kıvılcımları alevlendirmek, o filizlere su olmak, toprak olmaktır. Bu nedenle onları daima cesaretlendirmek, ihtiyaçları olan bilimsel ve kültürel alt yapıyı oluşturmak ve arkalarında olduğumuzu hissettirmek zorundayız. Nitekim bizlerin tecrübeleri de ziyadesiyle bu ihtiyaçları karşılayabilecek düzeydedir” dedi.

2 gün boyunca devam eden 1. Kariyer ve Girişimcilik Zirvesi’nde İŞKUR temsilcisi Uzman Tayyip Başol “İş Başı Eğitim”, “Mesleki Eğitim ve “Girişimcilik Eğitimi” başlıkları altında öğrencilere seslendi. Başol, zirve kapsamında sektöre dair tecrübelerini de paylaştı.

Zirvenin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Tayyip Başol’a teşekkür plaketi takdim etti.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 29.04.2019 11:30
Okunma Sayısı : 3081