Haber

Muğla’da Tarhana Festivali

Son Güncelleme Tarihi : 13.10.2019 00:00

Muğla'da coğrafi işaret tescilli Muğla tarhanasının tanıtımı için 2. Tarhana Festivali düzenlendi.

Muğla İçin Gelecek Platformu tarafından Menteşe ilçesindeki tarihi Saburhane Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, Muğla Göce tarhanası tanıtıldı. Festivalde, kazanlarda tarhana çorbası yapıldı ve meydanı dolduranlara dağıtıldı. Tarhananın yanı sıra ev yapımı turşu ile lokma da ikram edildi.

Ayrıca festival kapsamında tarihi sokaklarda yöresel ürünlerin satışının yapıldığı stantlar oluşturuldu. Tarihi Apostol Hanı'nda çocuklar için yaratıcı drama ve boyama etkinliği de düzenlendi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek festivalin açılışında yaptığı konuşmada, kültürlerin kolay olmadığını, yüzyıllar içinde meydana geldiğini anlattı.

Tarhananın da bir kültür ürünü olduğuna işaret eden Çiçek, "Tarhanaya baktığımda bir gıda mühendisliği ürünü görüyorum. Büyüklerimiz gıda mühendisliği yapmışlar. Aylarca, yıllarca kendi halinde bozulmadan saklanabiliyor. Bugün bilim adamları bu malzemeleri araştırıyorlar. Muğla'da bu yapılan aslında bilimdir. Bu ürünün markalaşması gerekiyor. Muğla Üniversitesi bu süreçte rol alarak şehirle bütünleşmek istiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Renkli görüntülerin yaşandığı festivalde, eğlence ve konser etkinlikleri ise Barış Pınarı Harekatı nedeniyle iptal edildi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 13.10.2019 00:00
Okunma Sayısı : 4290