Haber

Muğla’nın Tarım ve Hayvancılığı İçin İmzalar Atıldı

Son Güncelleme Tarihi : 01.07.2020 00:00

Üniversitemiz ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği ve Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Muğla Tarım İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen imza törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin ve Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Yıldırım katıldı.

 İş birliği protokolü, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı arasında Bakanlık ile yükseköğretim kurumlarının sorumluluk alanlarındaki altyapı, personel, eğitim, Ar-Ge ve tarımsal yayım hizmetleri gibi konularda birlikte çalışmayı kapsıyor.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve ilgili sektörlerle arasında imzalanan protokol ile ilgili konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Çiçek Üniversitemizin tarım konusuna ayrı bir hassasiyet gösterdiğini belirterek, “İmzalanan protokol turizmin yanı sıra bir tarım şehri olan Muğla’mız için hayati önem taşıyor. Üniversite olarak tarım konusuna hassasiyetle yaklaşıyoruz. Çünkü ilimizin kalkınması ve refah seviyesinin yükselmesinin tarım ile doğrudan alakalı olduğunu düşünüyorum. Bu konuda Üniversite olarak somut adımlar attık ve atmaya devam edeceğiz” dedi.

Bununla birlikte;

- Milas Veteriner Fakültemiz ile “Eşen Çayı Üzerinde Yetiştiriciliği Yapılan Alabalıkların Önemli Viral ve Paraziter Hastalıklar Yönünden Taranması” iş birliği protokolüs,

- Arıcılık ve Çam Balı Araştırma ve Uygulama Merkezi ile “Arı Zehiri Üretimi Arama Çalıştayı”,

- Milas Veteriner Fakültemiz ile “Tarım İl Müdürlüğü personelinin Balık Hastalıkları ve Numune Alma Metotları Konusunda Eğitimi Projesi”,

- Sağlık Bilimleri Fakültesi ile “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık Kampanyası Ortak Çalışma Protokolü” imzalandı.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 01.07.2020 00:00
Okunma Sayısı : 2719