Haber

Odyoloji Merkezi “Referans Merkez” Oldu

Son Güncelleme Tarihi : 08.03.2021 00:00

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi "Ulusal Yenidoğan İşitme Tarama Referans Merkezi" oldu. 

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yürütülen başarılı çalışmalar ile birlikte bölgenin ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetlerinin kalitesi de yükseliyor.

Bu çalışmalar kapsamında Odyoloji Merkezi, “Ulusal Yenidoğan İşitme Tarama Referans Merkezi" unvanını alarak tescillendi.  

Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Harun Üçüncü öncülüğünde ve Doç. Dr. Çağıl Gökdoğan sorumluluğunda bulunan Odyoloji Merkezi’nde, yenidoğan bebeklerin işitme tarama programı kapsamında işitme testleri yapılacak, böylece işitme kayıpları erken tespit edilecek. Ardından bebeklerin tanı sonrası takipleri yapılarak hem bebekler hem de aileleri desteklenecek.

Merkezde, işitsel implantlar (orta kulak implantları ve koklear İmplant vb.) ameliyatı öncesinde ve sonrasında gerekli odyolojik değerlendirmeler ve program uygulamaları uzman odyologlar ve odyometristler tarafından yürütülecek. Ayrıca Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinin hakem hastane olması nedeniyle, mediko-legal vakaların işitme değerlendirmeleri de burada yapılacak.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 08.03.2021 00:00
Okunma Sayısı : 2673