Haber

Öğrenciler 2023 Eğitim Vizyonu’nu Tartıştı

Son Güncelleme Tarihi : 20.03.2019 14:30

Üniversitemizde, 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında “Türk Eğitim Sistemi” tartışıldı.

Geleceğin öğretmen adayları ve ortaöğretim öğrencileri, Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi’nde bir araya gelerek 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında Türk Eğitim Sistemi’ni konuştu.

“Geleceğin Öğretmenleri 2023 Vizyonunu Konuşuyorlar” başlıklı öğrenci çalıştayına, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Milli Eğitim Bakanlığı Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Ertan Göv, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Üniversitemiz öğretim elamanları ile ilimizden ve Üniversitemizden çok sayıda öğrenci katıldı.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen çalıştay, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmaları ile devam etti.

Eğitimin sitemimizin ülkemizin en öncelikli sorunlarından biri olduğuna vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, böyle bir çalışmayı gerçekleştirdiklerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’ye ve Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Duman’a teşekkür etti.

Çiçek, “Bilinmesini isterim ki bir ülkenin kalkınmasındaki en önemli mihenk taşları o ülkenin nitelikli, yaratıcı, özgüveni yüksek öğrenci potansiyelidir. Bu nedenle şahsım ve üniversite yönetimi olarak her daim “öğrenci merkezli” çalışmaları önceliyor, öğrencilerimizin beynindeki hazineyi ortaya çıkarmaya gayret ediyoruz. Nitekim ben bugün, her birinizin sadece ülkemiz için ne denli önemli olduğunuzun farkında olmanızı istiyorum. Çünkü eğer öz farkındalığınız olursa, kendi potansiyelinizi bilecek, o potansiyelden hareketle düşündüklerinizi rahatça ifadece edecek, çalışacak ve nihayetinde geleceğimiz için yenilikler yaratacaksınız” diyerek öğretmenliğin, yüksek statülü ve orta gelir seviyesinin üstünde bir meslek olmasını dilediğini söyledi.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Duman da, böyle bir çalışmanın ülkemizde ilk defa gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, “Hedefimiz bu ülkenin öğretmenlerini bilim insanı yapmaktır” dedi.

Konuşmaların ardından, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi öğrencileri geleceğin öğretmen adayları olarak, Ülkemiz 2023 Eğitim Vizyonu’nda yer alan yeterlilikleri, “Nasıl Bir Öğretmen?” başlıklı sunumlarında değerlendirdiler.

Çalıştayın ikinci oturumunda ise, İlimizin çeşitli ortaöğretim kurumundan gelen öğrenciler, “Nasıl Bir Öğrenci?” sorusu üzerinden düşledikleri eğitim modelini anlattı.

Çalıştayın ardından yapılan genel değerlendirme, Milli Eğitim Bakanlığına sunulmak üzere raporlaştırılacak.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 20.03.2019 14:30
Okunma Sayısı : 4459