Haber

Öğretim Üyemiz, “TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı” Ödülüne Layık Görüldü

Son Güncelleme Tarihi : 03.12.2021 00:00
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Taşcıkaraoğlu, ülkemizin en saygın akademi ödülleri arasında gösterilen TÜBA Uluslararası Akademi Ödülü’nün sahibi oldu.
Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülen TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri, TÜBA-GEBİP Ödülü (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ve TÜBA-TESEP Ödülü’nden (Bilimsel Telif Eser) oluşan “TÜBA Ödülleri” sahiplerini buldu.
TÜBA bilim insanlarını teşvik, takdir ve ödüllendirme misyonu kapsamında her yıl verilen TÜBA-GEBİP Ödülü’nü 2021 yılında 20 farklı üniversiteden 37 üstün başarılı genç bilim insanı kazandı.
Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Taşcıkaraoğlu ise ülkemizin en başarılı genç bilim insanlarını arasında kendisine yer buldu.
Mühendislik Bilimleri alanında TÜBA-GEBİP ödülünü alan Doç. Dr. Akın Taşcıkaraoğlu böylece, ürettiği uluslararası düzeyde nitelikli proje ve yayınları ile 2021 yılında Mühendislik alanında ülkemizin en başarılı 17 araştırmacısından biri; Elektrik Mühendisliği alanında ise en başarılı araştırmacısı oldu.
Ödüllerin tümü 28 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek TÜBA-TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahiplerine verilecek.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 03.12.2021 00:00
Okunma Sayısı : 3015