Haber

Organ Nakli Merkezi Hizmete Girdi

Son Güncelleme Tarihi : 22.02.2021 00:00

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Organ Nakli Merkezi hizmete girdi.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisinde yer alan Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanıp, tescillenen ve sertifikası alınan Merkezde, ilk böbrek nakli ameliyatı 6 Şubat 2021 tarihinde Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Okay Nazlı, Merkez Sorumlusu Doç. Dr. Murat Urkan ve ekibi tarafından başarıyla gerçekleştirildi.

İlk böbrek nakli ameliyatının gerçekleştirilmesinin ardından AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan ve hastane yönetimi böbrek nakli gerçekleşen hasta Mustafa Şahinkaya’ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Muğla’da ilk olan Organ Nakli Merkezi ile tedavisini il dışında almak zorunda olan hastalar, artık bu hizmetlere daha kolay ulaşabilecek.

Muğla’nın bölge için bir sağlık üssü konumuna gelmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşlarla birlikte yoğun çaba sarf ettiklerini söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek,  Organ Nakli Merkezi’nin hem halk sağlığı açısından hem de sağlık turizmi açısından önemli olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Üniversitemiz Tıp Fakültesi kadrolarına dâhil edilen öğretim üyeleriyle hastane bünyesinde yeni ünitelerin ve merkezlerin açılmasının sağlandığına vurgu yaparak, yeni açılan bu birimlerde hem Muğla’nın ve bölge halkının ihtiyaç duyduğu alanlarda tedavi imkânı sunulduğunu hem de öğrencilerimize yönelik uygulamalı eğitim faaliyetlerinin yürütüldüğünü belirtti.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 22.02.2021 00:00
Okunma Sayısı : 3104