Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek Uzunyuva Anıt Mezarı ve Milas Müze Kompleksi’nde İncelemelerde Bulundu

Son Güncelleme Tarihi : 12.10.2018 14:10:14

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve üniversitemiz yönetimi, Milas ilçesinde bulunan Arkeoloji bilim dünyasında yüzyılın keşfi olarak kabul gören “Satrap/Kral Hekatomnos Mezar Anıtı” kazı alanı ve “Milas Müze Kompleksi’nde incelemelerde bulundu.

İnceleme gezisinde Rektör Çiçek’e eşlik eden MSKÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Diler; Bizans Dönemi’ne ait mezarlar ile Geç Roma Dönemi’ne ait “Taban Mozaiği”ne ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Ardından Rektörümüz, Milas Taş Evlerinin örneklerinden olan ve “Emin Ağa Konağı” adıyla tanınan yapıyı, “Müze Mağazası, Çocuk Aktivasyon Merkezi, Halı Müzesi” binalarını gezerek bilgi aldı.

Hiç görsel bulunamadı.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 12.10.2018 14:10:14