Haber

Sakin Şehir Köyceğiz'de Bisiklet Turu

Son Güncelleme Tarihi : 09.11.2019 00:00

Köyceğiz Meslek Yüksekokulu tarafından; "Sakin Şehir" Köyceğiz'de sağlıklı yaşama dikkat çekmek ve bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla bisiklet etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Rektör Danışmanı ve Köyceğiz Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Bekir Çöl, Köyceğiz Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Ulusoy, Köyceğiz Kaymakamı Hasan Musab Okatan, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, ilçe protokolü, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Geçtiğimiz süreçte Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek tarafından; öğrencilerimizin bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve teşvik etmek amacıyla Köyceğiz’de bulunan yüksekokullarımıza 30 adet bisiklet verilmişti. Bu bisikletlerin de kullanımının yaygınlaşması ve yayınlaşması için gerçekleştirilen etkinlikte; tüm katılımcılarla birlikte Köyceğiz ilçesi sınırları içerisinde bisiklet turu yapıldı. Turun ardından katılımcılara Köyceğiz Belediyesi tarafından kahvaltı ikramı yapıldı.

Etkinlikte; Köyceğiz Kaymakamı, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve Köyceğiz Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Ulusoy tarafından bisiklet kullanımının sağlıklı yaşama etkisini konu edinen konuşmalar yapıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek konuşmasında; bisiklet kullanımının sıradan bir alışkanlık olmadığının altını çizdi. Rektör Çiçek; konuşmasının devamında; “Bisiklet kullanma alışkanlığının ekolojik sistemi korumaya, sağlıklı yaşama ve ülke ekonomisine kadar bir çok katkısı bulunuyor. Bir süredir hız verdiğimiz “Yeşil Kampüs” çalışmaları kapsamında bisiklet kullanımını sadece öğrencilerimiz değil tüm personelimiz için yaygınlaştırmayı arzuluyoruz. Bu anlamda bugün gerçekleştirilen etkinliğimiz merkez kampüsümüzden ilçelere yayılan bir dalganın işaretçisidir. Muğla’nın dört bir yanında bulunan okullarımızla birlikte daha sağlıklı ve doğayı tahrip etmeyen bir yaşam biçiminin en güzel örneği olacağız” dedi

Rektörümüz Prof. Dr. Çiçek'e ayrıca, Köyceğiz Kaymakamı Hasan Musab Okatan'a ve Belediye Başkanı Kamil Ceylan'a katkıları için teşekkürlerini iletti.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 09.11.2019 00:00
Okunma Sayısı : 2758